Efectele nocive ale privitului la televizor

Privitul la televizor

Potrivit sondajelor realizate de cercetorii britanici pe o baza de date colectata de la aproximativ 3000 de copii, privitul la televizor mai mult de 2 ore duce la un comportament agresiv, in timp ajungandu-se chiar la deteriorarea relatiilor lor cu parintii.

Managerul  studiului, Jennifer A. Manganello, a observat ca “pentru fiecare ora pe care copilul a petrecut-o urmarind programele TV, indicele de agresivitate a urcat cu 0,16, pe o scala de la 0 la 30. In cazul in care televizorul era doar deschis in casa, iar copilul nu se uita direct la el, indicele de agresivitate a crescut cu 0,09.

Specialistii recomanda un program bine stabilit pentru copiii care isi petrec mai mult de jumatate din timpul lor liber  in fata televizorului, astfel renuntarea definitiva la pozitionarea televizorului in camera lor fiind primul pas facut in acest sens. Parintii au nevoie de un plan bine pus la punct cand vine vorba de camera copilului, aducandu-i in atentie jocurile distractive, lego, papusi, masinute teleghidate si alte jucarii preferate de ei.

Tot din planul de renuntare la televizor face parte si ascunderea telecomenzii in timpul meselor si a temelor de la scoala.Pentru a-i oferi un bun exemplu, arata-i ca si tu inchizi televizorul atunci cand te asezi la masa sau  cand vrei sa dormi. Nu lasa in grila de programe posturi de televiziune care prezinta emisiuni pentru adulti sau cu un grad de violenta ridicat.

Zilele tale libere nu vor fi si zilele lui de urmarit programe TV in exces. Astfel, obisnuieste-i ca, si la sfarsit de saptamana sa urmareasca programele TV doar intre anumite ore si cu o durata limitata.Urmareste programele la care se uita cel mic, pentru a te asigura ca nu ofera un exemplu negativ pentru cresterea lui. Asigura-te ca nu sta asezat foarte aproape de televizor, atunci cand urmareste programele preferate.

Acest plan il puteti aseza in locul cel mai accesibil din casa pentru a-l putea consulta si cei mici si pentru a observa daca ei isi indeplinesc sarcinile de zi cu zi.

“Ştiu sigur că toţi am pierdut seri întregi stând pe canapea în faţa televizorului, ronţăind snack-uri şi biscuiţi şi bând sucuri dulci sau alcool, dar este important ca această activitate să nu devină o obişnuinţă. Ar trebui să fim mai selectivi în privinţa timpului pe care îl petrecem în faţa televizorului şi să fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizică cel puţin cinci zile pe săptămână pentru a ne păstra inimile sănătoase“, a declarat Maureen Talbot, una dintre participantele acestui sondaj.

 

Sursa de inspiratie : Dailymail.uk.co

 

“Sanatatea inainte de toate”

2 Comentarii

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.