Excesul de carne rosie poate duce la deces

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Excesul de carne rosie poate duce la deces

Un studiu american, publicat pe site-ul Archives of Internal Medicine, ne specifica cum ca, consumul zilnic de carne rosie si anume de vita, porc si miel creste considerabil riscul de deces, mai ales daca aceasta carne mai este si procesata, ceea ce pe piata rar mai gasesti carne neprocesata.

“Consumul regulat de carne rosie antreneaza un risc ridicat de boli si poate chiar de  deces, cauzat de maladii cardiovasculare si cancer”, au explicat cercetatorii americani, care grupeaza in categoria “carne rosie” carnea de vita, de porc si de miel.Riscul de deces prematur este si mai mare in cazul carnii procesate, ce include produse ca suncă, carnati si salam.

si anume, peste sau pasare ajuta sa scada  riscul de deces cu un procent cuprins in intervalul 7% – 19%, in functie de alimentul care joacă rolul de substitut, a declarat An Pan de la Universitatea Hardvard, principalul autor al acestui studiu.

“Inlocuirea portiilor de carne rosie cu carne de peste, carne de pasare, nuci, legume uscate, lactate semidegresate şi cereale integrale reduce considerabil riscul de deces”, au concluzionat autorii studiului.

Cercetatorii americani au analizat foarte bine datele provenind din două studii realizate pe 37.698 de barbati si 83.644 de femei, care au fost monitorizaţi intre 1980 si 2008.

[ad#articol]

Consumul zilnic de carne rosie proaspată sau procesata creste riscul de deces cu 12% in comparatie cu persoanele care consuma acest aliment rar si in cantităti mici sau chiar deloc. Cresterea acestui risc ajunge până la 13% pentru carnea neprocesata si la 20% atunci cand este procesata.

Carnea rosie poate fi consumata in continuare, ca parte a unei diete echilibrate, insa alegeti felii subtiri, fara grasime si folositi metode mai sanatoase de gatit, precum gratarul. Daca mancati carne procesata precum bacon, sunca, carnati sau burgeri de mai multe ori pe saptamana, inlocuiti-le cu alte surse de proteine precum peste, pui, fasole sau linte”, a recomandat un nutritionist de la British Heart Foundation.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.