Pilulele contraceptive si memoria

Pilulele contraceptive pot influenta negativ memoria

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, femeile care folosesc  contraceptive isi amintesc des informatii legate de anumite incidente.

Specialistii ne atentioneaza ca ┬áfemeile care folosesc pilula contraceptiv─â au tendin┼úa de a-┼či aminti aspecte legate de un incident diferite de cele pe care ┼či le amintesc femeile care nu folosesc aceast─â metod─â de contracep┼úie┬ádailymail.co.uk.

Dupa rapoartele experimentelor, pilulele contraceptive influen┼úeaz─â modul ├«n care femeile ├«┼či amintesc anumite informa┼úii, prin modificarea echilibrului lor hormonal.

Astfel, cele care folosesc pilulele contraceptive prezint─â┬ámai┬ámici probabilit─â┼úi de a-┼či aminti detalii legate de un┬áeveniment, dar ├«┼či amintesc de impactul emo┼úional general asociat acestuia,┬ámai┬áales dac─â a fost traumatizant – voluntarele au fost rugate s─â rememoreze un accident┬árutier┬á├«n care victima, un b─âiat, a r─âmas f─âr─â picioare.

Pilulele contraceptive contin o combinatie in diverse proportii si concentratii intre estrogeni si progesteron – hormoni sexuali feminini – de sinteza, care reduc pana la 99 % aparitia unei sarcini.

De┼či contraceptivele nu deterioreaz─â memoria si nu ataca sanatatea, modul ├«n care evenimentele sunt rememorate este diferit. “Este vorba de o schimbare a tipului de informa┼úie rememorat, nu de un deficit de memorie”, a spus ┼či Shawn Nielsen, coautor al studiului, realizat de cercet─âtorii de la University of California ┼či publicat ├«n Neurobiology of Learning and Memory.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.