Remediu inedit pentru mahmureala

remediu inedit pentru mahmureala

Reteta prin care scapi de senzatia neplacuta ar putea fi un fel de mancare mai putin obisnuit si mult mai usor, care, potrivit specialistilor, prezinta proprietati benefice bazate pe aspecte stiintifice.

Potrivit¬†Daily Mail¬†supa de taitei cu carne de vitńÉ ar putea fi remediul perfect pentru mahmureala.¬†Retetele de preparare variaza, dar supa este facuta in mod normal din sos de soia, taitei, carne de vitńÉ, pui sau creveti, ceapa si un ou bine fiert.

Punctul forte al felului de mancare specific asiatic este, potrivit profesorului Alyson Mitchell, de la Universitatea din California, combinatia de saruri, proteine, carbohidrati si micronutrienti, care actioneaza in vindecarea durerii de cap.

Din punct de vedere medical, starea de mahmureala (sau “furtuna metabolica”, potrivit lui Mitchell) apare cand nivelurile ridicate de etanol (ingredientul toxic din alcool) in sange, combinate cu deshidratarea si cu efectul toxic al descompunerii alcoolului in acetaldehida si in substante chimice numite congeneri.

Simptomele includ dureri de cap, greata, oboseala, dureri si slabiciune.

Proprietatile tamaduitoare ale supei sunt cunoscute din folclorul american, potrivit caruia soldatii din New Orleans care stationau in Coreea in anii ’50 invatau sa aprecieze puterea Yak-a-mein, dorind sa aduca reteta si acasa.¬†Yak-a-mein, sau Old Sober (“Batranul treaz”), si-a primit porecla in New Orleans, dupńÉ ce a fost folosit de multi timp de zeci de ani ca sa isi revina dupa o noapte grea de petrecere.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.