Uleiul de peste vindeca leucemia?

Uleiul de peste vindeca leucemia?

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Pennsylvania State University, uleiul de peste contine o substanta care are capacitatea sa blocheze celulele susa, celule care pot declansa leucemia si care ar putea sta la baza unui tratament impotriva acestei maladii.

In cadrul acestui studiu realizat pe soareci injectati cu celule susa, celule care declanseaza leucemia cronica, ei au fost tratati cu aceea substanta care o contine uleiul de peste. Vindecarea lor a fost completa, declansarea bolii nu a mai avut loc, relateaza dailymail.co.uk. Aceasta substanta este fabricata pe baza acizilor grasi din Omega 3 din carnea de peste si din uleiul de peste. Sandeep Prabhu, profesor de toxicologie imunitar─â si moleculara la Pennsylvania State University, coordonatorul acestui studiu, ne-a declarat: “Cercetarile efectuate in trecut pe acizii grasi au relevat o serie de beneficii ale acestora asupra sistemului cardiovascular si asupra procesului de dezvoltare a creierului, in special la copii. Noi am demonstrat faptul ca anumiti metaboliti din omega-3 au capacitatea de a selecta si de a distruge celulele su┼ča care declanseaz─â leucemia la soareci. Acesti soareci s-au vindecat complet, iar boala nu a mai reaparut”. Tratamentul actual pentru leucemie creste speranta de viata a pacientilor prin pastrarea la un nivel scazut a num─ârului de celule care provoaca leucemie. Insa medicamentele administrate nu conduc la o vindecare completa, intrucat ele nu identifica si nu distrug celule susa responsabile cu declansarea leucemiei. Distrugerea celulelor susa in cazul pacientilor suferind de leucemie – un tip de cancer al celulelor albe – este un proces important, intrucat celulele susa au capacitatea de a se multiplica si de a produce si mai multe celule canceroase, dar si alte celule susa. Savantii americani incearca sa afle in aceasta perioada daca aceasta substanta poate fi folosita si in alte cazuri pentru a trata formele terminale de CML. In momentul de fata nu exista nici un medicament eficient contra acestei boli, cand aceasta ajunge sa fie in acest stadiu.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.