Ultrasunetele, o speranta in tratarea fracturilor

Ultrasunetele, o speranta in tratarea fracturilor
Ultrasunetele sunt vibraţii mecanice cu frecvenţe mai mari de 20 000 Hz.Ele au de obicei intensitatea redusă. Tehnologia ultrasunetelor a fost inventata initial pentru scanarea corpului uman, in vederea depistarii anumitor afectiuni, informeaza bbc.co.uk.

Medicii din Scotia, care pana ieri foloseau ultrasunetele pentru a scana corpul uman, au descoperit o noua metoda pentru vindecarea fracturilor.

Tehnologia a fost utilizată de medicul ortoped Angus MacLean pentru a trata fracturile suferite de mai mulţi pacienţi, la Royal Infirmary din Glasgow.

Mr MacLean ne declara: “Folosim aceasta tehnologie pentru pacientii cu fracturi grave, acei pacienti la care perioada de vindecare este mai lunga si acesta este un tratament fara durere si foarte simplu. El explica ca “├«n timpul aplic─ârii acestei proceduri – care este una dintre cele mai comune proceduri medicale din lume -, celulele osoase vibreaz─â, stimul├ónd vindecarea ┼či regenerarea osului”.

Ultrasunetele┬áau fost dezvoltate pentru prima oara ca instrument de diagnostic in anii 1950 in Glasgow.O echip─â de speciali┼čti de la Western Infirmary, coordonat─â de profesorul Ian Donald, a ob┼úinut primele imagini ale corpului omenesc utiliz├ónd o tehnologie creat─â pe baza celei a sonarului. Tehnologia este similar─â ecografului cu ultrasunete folosit pentru femeile ├«ns─ârcinate, diferen┼úele const├ónd ├«n frecven┼ú─â.├Äns─â abia 50 de ani mai t├órziu tehnologia s-a dovedit a fi benefic─â pentru regenerarea oaselor.

Inginerul Gary Denham a fost tratat cu ultrasunete atunci cand a cazut 6 m in gol, dupa un rezervor cu apa,glezna lui fracturandu-se in 6 locuri.

“Nu auzisem niciodata de aceasta terapie inainte sa se intample acest necaz, glezna mea s-a vindecat complet in 4 luni de la accident si ma gandesc sa ma intorc la locul meu de munca”, a adaugat el.

Din cauza costurilor majore – cca 1000 de lire sterline per pacient- aceasta tehnologie cu ultrasunete este folosita doar in┬á┬áRoyal Infirmary din Glasgow, insa medicul lui Gary Denham, domnul┬áMacLean,este foarte incantat de rezultate.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.