Prima zi acasa, a bebelusului tau

Prima zi acasa, a bebelusului tau

Un bebelus intra in viata dvs

Si…dintr-o data , totul se schimba!

Nu-i mai putin adevarat ca, de noua luni de zile, proiectele dumneavoastra se invarteau in jurul asteptarii lui, dar azi bebelusul este acasa si va , va da peste cap zilele, noptile, dispozitia, va isca neliniste. Plange, dar de ce? Doarme adanc, dar o fi normal sa doarma asa? Este agitat, cumva nu ii este foame?

Sa-l cunosti, sa-i intelegi mimica, sa afli ce simte, sa stii daca ii recunoaste pe cei din jur, sa-i ghicesti dorintele: un fel de adoptiune reciproca, o adaptare lenta si pasionanta, o cercetare de zi cu zi pe care o veti face impreuna cu incantare.

Daca este primul copil, atunci totul trebuie luat de la zero.

Primele clipe dintre mama si bebelus

La intoarcerea de la maternitate, prima oara cand veti ramane singura acasa, doar cu bebelusul, veti aprecia aceasta intimitate, placerea de a fi din nou in casa dumneavoastra. Intr-un anume fel, chiar si bebelusul isi va regasi obisnuintele lui:  in uter, inainte de a se naste si el urcase scarile sau luase ascensorul pana la etajul 4, sau auzise cum se invarte cheia in broasca usii de la intrare.

Insa s-ar putea sa va cuprinda un sentiment de neliniste, realizand ca personalul de la maternitate nu mai este langa dvs, pentru a va sfatui, sotul , care v-ar putea linisti cat de cat, este plecat, de asemenea s-ar putea sa aveti momente de depresie, specifice perioadei postnatale.

Toate acestea fac ca momentul, atat de asteptat, al intoarcerii acasa, sa fie uneori, mai greu de depasit, la inceput. Nimic neobisnuit: fiecare mama se simte stangace si neindemanatica in fata primului ei nou nascut.

Pentru sanatatea bebelusului comportati-va ca si cum baia n-ar avea nici o importanta, daca nu va simtiti in stare sa i-o faceti, important este sa va obisnuiti cu prezenta lui, sa faceti ” cunostinta” cu el, sa va simta distinsa si linistita. Teama nelinisteste copiii: se crede, inca si azi, ca faimoasele colici, pentru care inca se mai cauta o explicatie stiintifica, s-ar datora nervozitatii cuplului.

Ca si sfaturi medicale, dupa ce ii dati sa manance, nu-l puneti imediat in patut, tineti-l in brate pret de cateva momente, mangaiati-l. Chiar daca va asteapta o gramada de treburi, lasati-le sa astepte: nimic nu este mai important acum decat sa consolidati aceasta legatura , aceasta incredere reciproca, va va linisti pe amandoi.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.