Gingivita, boala gingiilor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Gingivita, boala gingiilor

 

Gingivita este in general cauzata de placa bacteriana ( resturi alimentare, mucus, bacterii) intre dinte si gingie.

Gingivita se poate inrautati datorita administrarii de antiepileptice precum fenitonul si de antihipertensive. mAcest gen de medicamente poate duce la cresterea gingiei, facand dificila indepartarea placii bacteriene. Si anumite anticonceptionale pot inrautati simptomele bolii. Femeile insarcinate sunt de obicei cele mai afectate de gingivita din cauza schimbarilor hormonale foarte mari din organism. Daca gingivita apare sub forma acuta este cunoscuta sub numele de gingivita ulcerativa necrozata, aceasta intamplandu-se de obicei la adolescenti si tineri. Afectiunea apare ca urmare a  gingivitei cronice si este cauzata de inmultirea anormala a florei bacteriene bucale. Acest tip de gingivita afecteaza de obicei persoanele stresate, deprimate sau care sufera de SIDA.

Care sunt simptomele?

Simptomele gingivitei apar treptat, printre ele putandu-se numara:

  • Gingii rosii-violacee, inflamate, moi care lucesc
  • Gingiile sangereaza la periatul dintilor

Daca gingivita nu este tratata, intre dinte si gingie se formeaza un fel de buzunar in care se depune si mai multa placa bacteriana. Bacteriile din placa pot provoca extinderea inflamatiei si ulterior poate sa se ajunga la paradontoza cronica, stomatita sau retractia gingiilor. In cazuri mai grave se poate ajunge la pierderea unuia sau mai multor dinti. Simptomele bolii lui Vincent apar de obicei dupa 1-2 zile si printre acestea se numara:

  • gingii foarte rosii si acoperite de depuneri bacteriene cenusii
  • ulceratii ale gingiei sub forma de crater
  • sangerarea puternica a gingiilor
  • respiratie urat mirositoare si resimtirea unui gust metalic in gura
  • dureri gingivale

[ad#articol]

Pe masura ce simtomele se agraveaza,ganglionii limfatici din gat se pot inflama si puteti ajunge sa faceti febra.

Care este tratamentul pentru gingivita?

  • Gingivita se poate trata si preveni prin perierea regulata a dintilor si mentinerea unei bune igiene orale, care contribuie la indepartarea placii bacteriene formate intre dinte si gingie
  • Daca aveti gingivita va recomandam sa vizitati imediat medicul stomatolog, acesta probabil va va face un detartaj al dintilor pentru indepartarea placii bacteriene si va va trata exact pentru a elimina aceasta problema a gingiilor dumneavoastra. Trebuie sa mergeti regulat la stomatolog pentru a va verifica starea de sanatate a gingiilor dumneavoastra. Odata administrat tratamentul pentru gingivita , gingiile isi vor reveni treptat si vor inceta sa va mai doara sau sa mai sangereze.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.