Ciocolata neagra ajuta la slabit

 

Un studiu american, publicat ┬áin revista┬áArchives of Internal Medicine, ne dezvaluie noi calitati ale ciocolatei negre, care, consumata cu moderatie pe langa alimentatia sanatoasa, permite┬áobtinerea unei scaderi a indicelui de masa corporala (IMC).Autorii acestui studiu realizat pe un e┼čantion de 1.000 de┬ápersoane afirma ca in ciuda continutului ei de calorii, ciocolata neagra este sanatoasa pentru organism.

Indicele de masa corporal─â (IMC) permite calcularea corpolentei unei persoane si este raportul dintre greutate si patratul inaltimii acelei persoane. El ajut─â la evaluarea riscului de apari┼úie a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normala.┬áPersoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins intre 18 ┼či 25 sunt considerate ca avand o greutate normala, cele cu un IMC cuprins in intervalul 25,1 – 30 sunt supraponderale, iar obezitatea morbida incepe atunci cand IMC-ul depaseste valoarea de ┬á30.

Participantii la acest studiu, a caror varsta medie a fost de 57 de ani, care mancau ciocolata in medie de dou─â ori pe saptamana si faceau sport de 3-4 ori pe saptamana, aveau un IMC mai mic in comparatie cu cel al persoanelor care nu consumau la fel de des acest desert delicios.

Beatrice Golomb, de la Universitatea California din San Diego, coordonatoarea studiului ne recomanda :”Limitati-va, in medie, la 28 de grame de ciocolata neagr─â sau cacao saraca in zahar pe zi”.

Alte studii au aratat deja faptul ca ciocolata este bogata in polifenoli, antioxidanţi naturali, puternici,care limiteaza stresul si reduc riscul de maladii cardiovasculare si cancer.

“Cu condi┼úia sa fie consumata in limite sanatoase, ciocolata nu ingrasa. Din contra, ea permite controlarea greutatii”, precizeaz─â Suzanne Steinbaum, directoarea departamentului de maladii cardiace din cadrul spitalului Lenox Hill din New York.

 

“Sanatatea inainte de toate”

2 Comentarii

  • monika paula says:

    Buna dimi. In legatura cu ciocolata am o intrebare: daca baiatul meu ce are 9ani si face sport de performanta de 3ori pe saptamina antrenamente 2 ore la fotbal, daca ii dau zilnic ciocolata elvetiana ii fac rau?

    • academiapacientului says:

      Buna ziua, daca este vb de ciocolata neagra, nu, nu ii faceti rau deloc. Acum depinde in ce cantitate. Orice exces are repercursiunile lui. Va recomandam sa nu ii dati copilului ciocolata inainte cu 2 h de antrenament si dupa antrenament 15-30 de minute. Sanatate.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.