Eruptia dentara

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Eruptia dentara

 

Eruptia dentara este termenul folosit pentru descrierea simptomelor care pot aparea o data cu cresterea primilor dinti. De obicei, bebelusilor incep sa le creasca dintii la 6-7 luni. Majoritatea dintilor fiind iesiti inainte de implinirea varstei de 18 luni.

Copilul va saliva mai mult ca de obicei, va incerca sa isi bage degetele in gura si sa isi suga sau sa isi muste degetele sau orice alt obiect la care poate sa ajunga. Este posibil sa fie indispus si iritabil, sa aibe probleme cu somnul si sa planga mai mult decat de obicei. Majoritatea acestor simptome apar chiar inainte de eruptia dintilor. Este bine de stiut ca bronsita, eritemul fesier, varsaturile, diareea si lipsa poftei de mancare nu se datoreaza eruptiei dentare. Nici inflamarea urechii mijlocii nu are legatura cu aparitia dintior. Toate acestea sunt simptome ale unor alte afectiuni, care vor trebui tratate in mod corespunzator.

Sa ma adresez medicului?

Nu este nevoie sa va adresati medicului decat daca copilul prezinta si alte simptome care nu pot fi asociate cu eruptia dentara.

Ce tratament exista?

Medicul va va sfatui cum sa atenuati simptomele eruptiei dentare si ar putea prescrie un analgezic usor care sa diminueze durerea.

[ad#articol]

Ce pot face?

  • Stati cat mai mult timp cu copilul. Un copil caruia ii dau dintii are nevoie de cat mai multa tandrete si consolare.Cresterea dintitlor nu inseamna ca trebuie sa va grabiti sa-l intarcati-puteti continua sa-l alaptati fara nici un fel de probleme.
  • Distrageti atentia copilului cu o suzeta sau un mustiuc pediatric rece. Nu i le dati niciodata inghetate! Puteti folosi la fel de bine ceva mai tare- un morcov, de pilda. Nu il lasati niciodata sa manance singur, pentru ca se poate ineca.
  • Evitati sa ii dati copilului paracetamol pentru a-i calma durerile. Folositi analgezice doar la sfatul medicului.
  • Masati gingia umflata cu varful degetului. Evitati folosirea gelurilor orale care contin anestezice locale, deoarece acestea au doar un efect local si pot provoca alergii. Daca copilul nu vrea sa manance, incercati sa ii dati o hrana mai lichida (iaurt, piure)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.