O noua descoperire! Leac impotriva calvitiei!

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

O noua descoperire! Leac impotriva calvitiei!

Leac impotriva calvitiei!

Oamenii de stiinta japonezi au facut un studiu pe soareci , la finalul caruia au descoperit leacul impotriva calvitiei. Cu ajutorul celulelor susa adulte, un nou si inedit procedeu care va deschide drumul  pe viitor noilor terapii regeneratoare.

Savantii niponi, coordonati de profesorul Takashi Tsuji, au recreat foliculi care au generat fire de par, odata ce au fost transplantati in pielea unui soarece chel.

Profesorul Tsuji si colegii sai au realizat deja un experiment remarcabil in anul 2011, reusind astfel sa faca sa creasca un dinte pornind de la celule susa implantate intr-un rinichi al unui soarece chel.Savantii au transplantat apoi dintele in gingia altui soarece, confirmand astfel faptul ca dintii se pot adapta intr-un mediu bucal, se pot conecta la nervi si la vase sangvine, ca si cum ar fi dintii naturali ai organismului gazda.

Ciclul obisnuit de crestere-imbatranire-cadere a fost si el verificat, au precizat cercetatorii japonezi.

“Foliculii de par transgenici dezvolta structuri corecte si forme de conexiune potrivite cu tesuturile invecinate, precum epiderma ,muschii erectori si fibrele nervoase”, au precizat cercetătorii niponi.

“Studiile noastre demonstreaza nu doar potentialul terapiilor regeneratoare pentru firele de par, ci si pe cel din domeniul regenerarii organelor de transplant”, a afirmat profesorul japonez Takashi Tsuji.

 

 

[vsw id=”X-ozhTM0svM” source=”youtube” width=”597″ height=”460″ autoplay=”no”]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.