Cristaloterapia

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 3 minute

Cristaloterapia

Fiecare piatra pretioasa vibreaza intr-o alta frecventa, corespunzatoare structurii cristalelor sale. Oscilatiile acestora intra in rezonanta cu corpul uman. Acest fapt este utilizat in terapia cu cristale, prin care se incearca sa se actioneze cu diferite cristale asupra organelor si a psihicului. Cristalele pot dezintegra vibratiile negative sau actiona stimulator asupra rezistentei specifice organismului, refacand echilibrul acestuia.

Originea cristaloterapiei

In toate culturile inalte, civilizate, pietrele pretioase si cristalele au fost apreciate nu numai datorita frumusetii lor, ci mai ales, datorita actiunii lor tainice. In epoca de piatra se cunostea deja actiunea tamaduitoare a catorva pietre.

Cu 4000 de ani inainte de Hristos, chinezii au dezvoltat una din cele mai vechi metode terapeutice, care consta in asezarea anumitor pietre pe corp. Fie ca este vorba de faraonii Egiptului antic, de indienii din America de Nord, de inteleptii din India sau mai tarziu de medicii romanii si arabi – cu totii detineau cunostinte detaliate despre actiunea benefica a pietrelor pretioase, cat si retete pentru producerea de tincturi, elixire sau pulberi.

In Evul Mediu au scris opere despre actiunile pietrelor pretioase atat Marbod, episcopul de Rennes ( 1035-1123), cat si Hildegrad von Bingen ( 1098- 1179). Marbod a dobandit cunostintele sale prin cercetari stiintifice, in schimb, Hidegard von Bingen prin conceptia ei vizionara, care a ajutat-o si in alte domenii la intelegeri mai profunde. Stiinta despre forta de recuperare, despre forta benefica a cristalelor, a fost puternic si adanc ancorata, fiind transmisa de la o generatie la alta.

Ce este terapia cu cristale?

Pietrele pretioase si cristalele produc prin oscilatiile lor rezonante fine in corpul nostru. Cu aceasta ocazie, corpul omenesc raspunde si el in mod special la acele oscilatii care ii lipsesc. Deci, cu alte cuvinte, daca dumneavoastra sunteti intr-o anumita zona blocat sau tensionat, atunci pietrele pretioase corespunzatoare ajuta la armonizarea acelor zone tocmai in oscilatia care va lipseste si, in acest fel, sprijina procesul de vindecare si recuperare. Pietrele pretioase prezinta modele fundamentale de oscilatii, care sunt exprimate prin culorile lor naturale si prin structura lor cristalina.

Actiunea unei pietre pretioase se poate deduce, de exemplu, din culoarea acesteia, densitatea pietrei pretioase fiind si ea importanta.

Pietrele si cristalele opace isi desfasoara actiunea lor in zonele fizice ale corpului, in schimb, cele trasparente mai ales in sfera sentimentelor si senzatiilor. Cristalele total trasnparente va conecteaza cu aspectele intelectuale, mentale si spirituale cele mai inalte, pe care piatra le intruchipeaza. Constient selectionate si corespunzatoare afectiunilor, pietrele pretioase pot contribui, pe langa sprijinirea proceselor de recuperare, la linistea interioara, la instaurarea calmului si a eliberarii.

Pietrele semipretioase si cristalele se procura in diferite forme si de diferite calitati. Pietrele brute, dar si asa-numitele pietre magulitoare ( pietre scumpe, nestematele lustruite), discurile de piatra, medalioanele, pandantivele sau siragurile din pietre pretioase pot fi utilizate in functie de necesitate si imprejurare.

Ce va asteapta?

Cea mai simpla metoda este de a purta pietrele pretioase sub forma de bijuterii. Pietrele transmit oscilatiile lor direct asupra corpului si armonizeaza, purifica si revigoreaza zonele corespunzatoare. Sunt activate si sprijinite fortele de recuperare proprii ale organismului.

Pietrele pretioase si cristalele pot fi aplicate direct pe zonele bolnave ale corpului si isi pot transmite astfel oscilatiile direct regiunilor bolnave sau zonele pielii atribuite acestora. In acest scop, intr-o atmosfera placuta, relaxanta, va intindeti comod pe o patura, pe pat sau pe o canapea si plasati piatra pretioasa selectata, pe partea corespunzatoare a corpului. Lasati oscilatiile sa actioneze timp de cca 20 de minute.

[ad#articol]

Dumneavoastra puteti sa repetati tratamentul in reprize regulate, timp de mai multe zile. Dupa fiecare tratament, curatati piatra sub jet de apa limpede si reincarcati-o din nou energetic mentinand-o intr-o grupa de cristale de stanca, respectiv intr-un bol cu mici sparturi de cristale de stanca.

Baile cu cristale pot calma durerile si ameliora problemele dermatologice. In acest scop, asezati mai multe cristale mari, in vana de baie si adaugati in apa de baie numai adaosuri naturale, cum sunt uleiurile eterice, laptele, smantana sau mierea, samponul de baie le poate reduce actiunea, putand diminua efectul.

Cui ii este indicata terapia cu cristale?

Cristaloterapia este indicata tuturor celor care doresc sa-si imbunatateasca starea generala de sanatate, sa impulsioneze procesul de recuperare, in caz de afectiuni sufletesti sau ale corpului. Ea este conceputa ca o terapie adjuvanta, auxiliara si preventiva. In schimb, toate bolile ce necesita tratamente alopate ar trebui sa le dicutati cu medicul dumneavoastra.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.