Reflexoterapia talpilor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Reflexoterapia talpilor

 

Reflexoterapia – intre anumite zone de pe suprafata corpului si organele interne exista anumite legaturi nervoase. In special talpa piciorului si partea inferioara a spatelui gambei au nenumarate astfel de puncte de reflexie. Printr-un masaj exact al acestor puncte se poate actiona curativ si echilibrant asupra organelor corespunzatoare.

Originile refloxoterapiei

La inceputul secolului XX , medicul american Dr. William Fitzgerald a observat la indieni mesajul reflexogen al talpilor, pe care l-a sistematizat si l-a dezvoltat. In anul 1930, terapeuta americana de origine engleza Eunice Ingham a facut aceasta tehnica de masaj accesibila unui public larg. Bazandu-se pe aceasta, terapeutul de origine germana Hanne Marquardt a dezvoltat mai departe metoda, in special sub aspectele ei terapeutice.

[ad#articol]

Ce este reflexoterapia talpilor?

Cand vine vorba de reflexoterapie ,nu numai indienii, ci si egiptenii antici aveau conceptia ca talpile picioarelor reprezinta o imagine micsorata la scara a corpului uman. Anumite zone de pe suprafata talpii sunt in legatura reflexa cu anumite parti ale corpului si cu anumite organe. Astfel, prin stimularea zonei corespunzatoare din talpa, se pot influenta unele functii ale organelor. Daca o zona reflexa de pe talpa doare atunci cand este palpata, durerea sugereaza o disfunctionalitate a respectivului organ.

La ce sa va asteptati?

Stati comod pe un fotoliu sau pe o masa de masaj, iar cel care va trateaza va sta la nivelul picioarelor dumneavoastra. Dupa o discutie despre afectiunile actuale, va vor fi palpate talpile sistematic, pentru a descoperi locurile sensibile la presiune, irigatia sanguina, nodurile si tensiunile. Si exteriorul piciorului (pielea, tesutul, irigatia sanguina, temperatura, statica) ofera informatii referitoare la afectiunile de care suferiti.

  • reflexoterapia are loc in functie de necesitati si poate fi tonifiant (de stimulare) sau relaxator (de destindere). Punctul care trebuie tratat va fi masat fie doar cu degetul mare, fie cu nodurile degetelor si degetul aratator, ceea ce uneori poate fi dureros
  • un tratament de refloxoterapie dureaza circa o jumatate de ora. Eficient este sa se faca 6 pana la 12 sedinte, o data sau de doua ori pe sapatamana. Ameliorarea afectiunilor apare ceva mai tarziu.

Cui ii este recomandata reflexoterapia?

In principiu, tratamentul de refloxoterapie este o metoda blanda pentru oamenii de orice varsta. Exista anumite limitari in cazul bolilor inflamatorii si dureroase ale talpilor si picioarelor, cum ar fi inflamatiile venelor sau ulcerele varicoase. Bolile acute nu pot fi vindecate prin reflexoterapie, insa aceasta este utila in completarea tratamentului medical si ameliorarea durerilor cotidiene, sau in prevenirea aparitiei bolilor.

 

Sursa de inspiratie : “Reflexologia piciorului”, “Initiere in reflexologie. Vindecare prin masarea punctelor de presiune ale piciorului”.

Etichete populare:

piciorreflexologietalpa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.