Cati microbi poti gasi pe telefonul mobil?

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

In urma unui test bacteorologic, un grup de studenti ai Universităţii Surrey din Marea Britanie, au descoperit  cati microbi, bacterii si microorganisme daunatoare se afla pe telefoanele mobile imediat dupa folosirea acestora.

Dupa ce au reusit sa imprime intreaga portiune a unui telefon mobil pe o lamela speciala de microscop, in doar trei zile rezultatele pe care studentii le asteptau au fost cu adevarat uimitoare, relateaza dailymail.co.uk.

Studentii implicaţi in acest studiu sustin ca  o mare portiune din ecranul telefoanelor este acoperita in mod constant de microorganisme care, din fericire, nu sunt periculoase pentru corpul uman. Coloniile de bacterii care se formeaza pe suprafetele telefoanelor provin din flora invizibila de microorganisme a corpului uman. 

Doctorul Simon Park, lector universitar in biologie moleculara, sustine ca acest experiment facut de studenti ii ajuta sa descopere o lume microbiologica pe suprafete ale unor obiecte folosite zi de zi.

“Se poate vedea foarte clar felul in care aceste bacterii cresc pe suprafata telefoanelor mobile. Bacteria care se dezvolta in acest caz se numeste Bacillus mycoides. Acest mod de dezvoltare al bacteriilor este unic in cazul bacteriei. Din aceste rezultate se pare ca telefoanele nu tin minte doar numere ci si ce fel de contacte are fiecare om cu suprafete ce ajuta la dezvoltarea microorganismelor”, sustine Simon Park.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.