Efectele nocive ale privitului la televizor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Efectele nocive ale privitului la televizor

Potrivit sondajelor realizate de cercetorii britanici pe o baza de date colectata de la aproximativ 3000 de copii, privitul la televizor mai mult de 2 ore duce la un comportament agresiv, in timp ajungandu-se chiar la deteriorarea relatiilor lor cu parintii.

Managerul  studiului, Jennifer A. Manganello, a observat ca “pentru fiecare ora pe care copilul a petrecut-o urmarind programele TV, indicele de agresivitate a urcat cu 0,16, pe o scala de la 0 la 30. In cazul in care televizorul era doar deschis in casa, iar copilul nu se uita direct la el, indicele de agresivitate a crescut cu 0,09.

[ad#articol]

Specialistii recomanda un program bine stabilit pentru copiii care isi petrec mai mult de jumatate din timpul lor liber  in fata televizorului, astfel renuntarea definitiva la pozitionarea televizorului in camera lor fiind primul pas facut in acest sens. Parintii au nevoie de un plan bine pus la punct cand vine vorba de camera copilului, aducandu-i in atentie jocurile distractive, lego, papusi, masinute teleghidate si alte jucarii preferate de ei.

Tot din planul de renuntare la televizor face parte si ascunderea telecomenzii in timpul meselor si a temelor de la scoala.Pentru a-i oferi un bun exemplu, arata-i ca si tu inchizi televizorul atunci cand te asezi la masa sau  cand vrei sa dormi. Nu lasa in grila de programe posturi de televiziune care prezinta emisiuni pentru adulti sau cu un grad de violenta ridicat.

Zilele tale libere nu vor fi si zilele lui de urmarit programe TV in exces. Astfel, obisnuieste-i ca, si la sfarsit de saptamana sa urmareasca programele TV doar intre anumite ore si cu o durata limitata.Urmareste programele la care se uita cel mic, pentru a te asigura ca nu ofera un exemplu negativ pentru cresterea lui. Asigura-te ca nu sta asezat foarte aproape de televizor, atunci cand urmareste programele preferate.

Acest plan il puteti aseza in locul cel mai accesibil din casa pentru a-l putea consulta si cei mici si pentru a observa daca ei isi indeplinesc sarcinile de zi cu zi.

“Ştiu sigur că toţi am pierdut seri întregi stând pe canapea în faţa televizorului, ronţăind snack-uri şi biscuiţi şi bând sucuri dulci sau alcool, dar este important ca această activitate să nu devină o obişnuinţă. Ar trebui să fim mai selectivi în privinţa timpului pe care îl petrecem în faţa televizorului şi să fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizică cel puţin cinci zile pe săptămână pentru a ne păstra inimile sănătoase“, a declarat Maureen Talbot, una dintre participantele acestui sondaj.

Sursa de inspiratie : Dailymail.uk.co

Etichete populare:

privitul la TV

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.