Cum putem evita iritatiile dupa epilat?

Cum putem evita iritatiile dupa epilat?

Anotimpul calduros este perfect pentru a ne expune picioarele frumos bronzate si proaspat epilate. Dar cum procedam daca dupa sedintele de epilat ne apar acele iritatii nesuferite, care risca sa ne compromita aspectul?

In randurile care urmeaza poti afla cei 5 pasi care te vor ajuta sa ai o piele catifelata si fara acele mici leziuni de dupa epilat.

  1. Igiena

Inainte de a te duce la cosmetica si chiar dupa epilat, cateva zile,  incearca sa folosesti un sapun antibacterian pentru a scadea riscul de infectie a pielii, reducand astfel flora bacteriana a pielii.

2. Exfolierea

O activitate preferata in special de femei, exfolierea, este utila si necesara atunci cand vrei sa ai o piele curata si corect tratata.Inainte de a incepe un astfel de tratament trebuie sa tii cont de: tipul tau de piele, de metoda pe care vrei sa o folosesti pentru a o exfolia, climatul in care traiesti si cat de des poti sa repeti aceasta operatiune.Exfolierea permite indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii si ajuta la o mai buna patrundere a cremelor hidratante in interiroul ei.

3. Lubrifierea si inmuierea firelor de par

In cazul in care pentru indepartarea parului folosesti lama, asigura-te ca ai aplicat cu generozitate un produs care ajuta la lubrifierea si inmuierea firelor de par.

4. Pudra antibiotica

Imediat dupa epilat este recomandat sa aplicam imediat un produs antibiotic, o crema, care vara este mai putin recomandata, deoarece poate obtura porii, iar traspiratia pe o piele curata, proaspat epilata poate avea un efect iritant. De aceea este indicat un produs pe baza de pudra sau mixtura, care sa mentina pielea uscata.

5. Evita hainele stramte si din materiale sintetice. Produsele din bumbac fiind recomandate.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.