Micozele pielii

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Micozele pielii

 

Mancarimea suparatoare si pielea care ustura sunt doar doua dintre simptomele tipice ale micozelor, cunoscute si ca boli lunesti.

In Europa centrala, aproape 25 % din populatie sufera din cauza micozelor la picioare. Un organism sanatos tine ciuperca in sah- doar cand imunitatea este slabita sau cand pielea este afectata, acestea se pot inmulti in voie. Tratamentul pentru micoze necesita foarte multa rabdare.

Ce sunt micozele?

De indata ce mantia acida a pielii este distrusa sau daca pielea este inmuiata din cauza ca a stat prea mult in apa, ciupercile incep sa se inmulteasca rapid. Infectiile apar mai ales acolo unde este umed si cald, de exemplu, intre degetele de la picioare, la unghii, in gura, in zona genitala. Adultii sufera deseori de micoze la picioare sau la unghii, precum si de candidoze in zona genitala (Candida Albicans).

Cum recunoastem micozele?

Ciupercile pielii pot aparea oriunde pe corp. Urmarile sunt zone inrosite, cu prurit, care se extind tot mai mult.

In cazul micozelor la picior, cea mai afectata este pielea dintre degete. Apar zone tipice supurante si o mancarime insuportabila. Pielea devine rapid cojoasa si apar exfolierile pielii.

In cazul micozelor la unghii, la maini sau la picioare,unghiile se coloreaza in maroniu galbui, devin fragile si se rup usor.

Pe langa o mancarime puternica, ciuperca genitala provoaca usturimi si dureri la urinare. La femei pielea organelor genitale exterioare, este rosie si tumefiata. Aceasta ciuperca poate aparea si la barbati. La ei, in cazul unei infectii, preputul si glandul sunt acoperite de un strat albicios.

[ad#articol]

La nivelul gurii, faringomicoza poate fi recunoscuta dupa petele alb-galbui din cavitatea bucala si de pe limba.

Tratament pentru micoze

Mai intai trebuie inlaturati toti factorii care favorizeaza dezvoltarea unei micoze. Pentru a gasi cel mai bun tratament pentru micoze, necesita vizitarea unui medic. Acesta prescrie antimicotice- medicamente ce vor ucide ciuperca, sub forma ori de creme ori unguente, care se aplica direct pe piele. Pentru tratarea unei micoze la unghii, exista lacuri de unghie speciale.

In cazul ciupercii genitale, medicul ginecolog recomanda supozitoare sau pastile antimicotice. Doar in cazul infectiilor mai puternice este necesara o terapie interna.

Un mod de viata sanatos

Micozele piciorului se pot lua relativ foarte usor din bazine de inot sau din saune. Pe cat puteti, incercati s anu umblati descult prin aceste locuri, iar la plecare stergeti-va cat se poate de bine picioarele cu un prosop. Aveti grija ca spatiile dintre degetele de la picioare sa fie in permanent complet uscate, dupa fiecare baie, inainte de incaltarea sosetelor. Sfatul nostru este sa incercati sa va procurati incaltaminte cat mai aerisita.

Si alte ciuperci ale pielii prefera un mediu umed, cald, astfel ca in sezoanele calde  ar trebui sa preferati imbracamintea foarte usoara, ce permite trecerea aerului. Zona genitala a barbatului si a femeii sunt de aemenea in pericol. Igiena intima este foarte importanta, pentru a nu contamina partenerul.

Etichete populare:

boliciuperci ale pieliipiele

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.