Bacteria mortala din aparatele de aer conditionat

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Bacteria mortala din aparatele de aer conditionat

Bacteriile din aparatele de aer conditionat fac noi victime la New York. 8 morti si 987 de persoane infectate, 92 de persoane spitalizate, conform unui comunicat al primariei orasului american.

Bilanțul epidemiei de legionelloză (datorită în special inhalării unor bacterii din sistemele de aer condiționat) a crescut miercuri seara la New York la 8 morți, 97 de persoane afectate și 92 spitalizate, conform unui comunicat al primăriei orașului american.

Aceasta epidemie este printre cele mai mari si grave inregistrate vreodata in orasul New York, chiar daca primarul Bill del Blasio anuntase Marti seara, ca varful epidemiei a trecut.

“Maladia legionarului” se raspandeste prin circuitele urbane de distributie a apei calde, sistemele de climatizare si lagunele industriale. De la inceputul epidemiei la New York, ea a fost gasita in turnurile de climatizare a cinci imobile din cartierul Bronx.

Bilantul era in weekendul trecut de patru morti, 71 de persoane afectate si 55 spitalizate.

“Vreau sa reamintesc ca boala nu este contagioasa, ca ea nu poate trece de la o persoana la alta”, insistase marti primarul. “Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastra cu apa”, a adaugat el, precizand ca varful epidemiei a fost in 30 iulie si ca de atunci a fost observata o “reducere a cresterii cazurilor”.

[ad#articol]

Simptomele legionelozei apar la 2-14 zile dupa expunerea la bacterie si cuprind

– dureri de cap;
– dureri musculare;
– frisoane;
– febra de 40 de grade Celsius sau mai mare;
– tuse cu mucus sau sange;
– dureri toracice;
– oboseala accentuata;
– pierderea apetitului alimentar;
– tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi si diaree);
– stari de confuzie si ametelea;

Cu toate ca legioneloza afecteaza in prima instanta plamanii, poate sa cauzeze ocazional infectii la nivelul ranilor corporale preexistente sau al altor regiuni corporale, inclusiv al inimii.

Diagnosticarea bolii in cel mai scurt timp posibil este cruciala pentru recuperarea totala si prevenirea complicatiilor grave. Persoanele cu sistem imunitar slabit, fumatorii, copiii si varstnicii au nevoie de interventii medicale imediate, intrucat sunt cei mai susceptibili avansarii rapide a bolii, pana la deces.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.