Bacterii ucigase gasite in aparatele electrocasnice

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Bacterii ucigase gasite in aparatele electrocasnice

 

Masinile de spalat vase sunt ca o pepiniera pentru posibilele bacterii ucigase, au declarat oamenii de stiinta. Mediul cald si umed serveste ca un habitat perfect pentru doua tipuri de ciuperci, pe care le putem intalni si in alte aparate de uz casnic, cum ar fi masinile de spalat rufe si cafetierele.

[ad#articol]

Cercetatorii britanici au gasit ciuperci diverse în garnitura de cauciuc a uşii, la 62% dintre maşinile de spălat vase cercetate în 101 gospodării de pe şase continente. În 56% din cazuri au fost identificate Exophiala dermatitidis şi E. phaemuriformis, două ciuperci negre extrem de tolerante la diverse fungicide, ce pot provoca infectii în special persoanelor imunodeficitare sau slabite, ca batranii si copiii.

Exophiala dermatitidis este des intalnita ca fiind localizata in plamanii oamenilor care sufera de fibroza chistica. Cu toate că incă se fac cercetări pentru a se stabili exact ce boli provoaca, se stie deja ca pot intoxica oamenii atunci cand sunt ingerate – odata cu resturile de pe farfuriile şi tacamurile spalate. Rare sunt cazurile  cand provoaca infectii letale la oamenii sanatosi.

“Pana in prezent nu stiam ca aceste bacterii traiesc in masinile de spalat vase si se pare ca au evoluat si pot forma noi genotipuri in aparatele electrocasnice. Fungii, care la o primă vedere par a fi un mucegai negru, prolifereaza în combinaţie cu diversi detergenti, pe benzi de cauciuc si pe cutii cu detergent”, a  atras atentia microbioloaga slovena Nina Gunde-Cimerman.

Am ajuns la concluzia ca  trebuie sa folosim masina de spalat la temperaturi ridicate  si sa schimbam cat mai des garnitura de cauciuc, dar le revine şi fabricanţilor obligaţia de a interveni, probabil printr-un program suplimentar care să permită dezinfectarea aparatelor la temperaturi mai înalte”, a adăugat ea.

Sursa de informatie : Dailymail.co.uk

Etichete populare:

bacteriimicrobi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.