Berea previne formarea pietrelor la rinichi

Potrivit unui studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate de la Harvard, berea este unul din lichidele care pot preveni cu 21% formarea calculilor renali.

Potrivit acestui studiu, barbatii care consuma bere in cantitati moderate prezinta un risc mai scazut cu 21% de a avea pietre la rinichi. Datorita efectului diuretic, berea contine si o mare cantitate de apa care ajuta la hidratarea organismului.

Cercetatorii de la Harvard au realizat un studiu in care au verificat relatia dintre 21 de bauturi diferite si riscul de aparitie al pietrelor la rinichi (…). Dintre toate bauturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utila in prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducand cu pana la 21 la suta riscul aparitiei calculilor renali”, se arata in comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

“Bauta in cantitati moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formarii depozitelor de calciu in rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu saruri si alte minerale se transforma in cele din urma in pietre localizate la nivelul rinichilor”, sustine presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, Corina Zugravu.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.