Bolile cearceafurilor murdare.

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Bolile cearceafurilor murdare.

Un sondaj realizat in Marea Britanie ne arata ca o cincime dintre britanici nu isi schimba lenjeria patului nici o data pe luna, lucru care poate duce la aparitia eczemelor, sforaitului sau chiar a astmului.

Potrivit unui sondaj realizat pe 2000 de britanici  sub autorizarea companiei producatoare de mobila Dunelm Mill, 40% dintre acestia schimba asternuturile de pat o data pe saptamana, 36% de două ori pe luna, iar 17 % dintre participanti au spus ca le schimba doar o data pe luna sau mai rar.

“Pastrarea unei igiene corecte in dormitor cand vine vorba de schimbarea asternuturilor inseamna mult mai mult decat simpla lor improspatare”, explica Dr Adam Fox, un alergolog pediatric de la un spital important din Londra, precizand ca timpul pe care il petrecem dormind, acesta ajungand la aproximativ o treime din viata, se reflecta in reziduurile de natura organica pe care le lasam printre cearsafuri.

“Corpurile noastre emana milioane de celule ale pielii in fiecare zi, dintre care multe se desprind in timpul somnului si se depoziteaza in pat”, continua Dr Fox. Alaturi de celulele din piele, corpurile noastre secretă si fluide, transpiratie si uleiuri in timpul unui somn indelungat.”

[ad#articol]

Problema principala ridicata de depozitarea acestor celule este ca reprezinta o atractie pentru plosnite.

In timp ce plosnitele sunt destul de inofensive, explica in continuare doctorul, resturile creaturilor microscopice contin alergeni care pot cauza complicatii de sanatate. Daca sunt inhalati, acesti alergeni pot provoca astm si rinita si chiar inrautati eczema, scrie Daily Mail.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.