Caz de contaminare cu bacteria E. Coli in Suedia

E. Coli

Primul caz de contaminare cu bacteria E. Coli enterohemoragica (ECEH), asemanator tulpinii din Germania, a fost descoperit in Suedia, au anuntat de curand autoritatile sanitare suedeze, relateaza AFP.

Acest caz de contaminare cu bacteria E. Coli enterohemoragica (ECEH) este “fara legatura evidenta cu cazurile germane”, a precizat doctorul Karin Tegmark Wissell, din cadrul Institutului Suedez de Control al Bolilor Contagioase. Persoana infectata fiind un barbat de varsta medie, care locuieste in sudul Suediei “nu a fost în Germania şi nu s-a stabilit nici o legătură între el şi Germania”, a declarat medicul.

Potrivit Institutului suedez, bolnavul care a fost contaminat la jumatatea lunii iunie, este in continua recuperare, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se afle originea contaminarii.

‘Nu este clar dacă contaminarea provine de la alimentele din Suedia sau dacă există vreo legătură cu cazurile din Germania’, se afirmă într-un comunicat al Institutului suedez.

In jur de 48 de persoane au decedat in urma contaminarii bacteriei E. Coli, in ultimele saptamani in Germania.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.