Ciocolata neagra ajuta la slabit

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Ciocolata neagra ajuta la slabit

Un studiu american, publicat  in revista Archives of Internal Medicine, ne dezvaluie noi calitati ale ciocolatei negre, care, consumata cu moderatie pe langa alimentatia sanatoasa, permite obtinerea unei scaderi a indicelui de masa corporala (IMC).Autorii acestui studiu realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane afirma ca in ciuda continutului ei de calorii, ciocolata neagra este sanatoasa pentru organism.

Indicele de masa corporală (IMC) permite calcularea corpolentei unei persoane si este raportul dintre greutate si patratul inaltimii acelei persoane. El ajută la evaluarea riscului de apariţie a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normala. Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins intre 18 şi 25 sunt considerate ca avand o greutate normala, cele cu un IMC cuprins in intervalul 25,1 – 30 sunt supraponderale, iar obezitatea morbida incepe atunci cand IMC-ul depaseste valoarea de  30.

Participantii la acest studiu, a caror varsta medie a fost de 57 de ani, care mancau ciocolata in medie de două ori pe saptamana si faceau sport de 3-4 ori pe saptamana, aveau un IMC mai mic in comparatie cu cel al persoanelor care nu consumau la fel de des acest desert delicios.

Beatrice Golomb, de la Universitatea California din San Diego, coordonatoarea studiului ne recomanda :”Limitati-va, in medie, la 28 de grame de ciocolata neagră sau cacao saraca in zahar pe zi”.

[ad#articol]

Alte studii au aratat deja faptul ca ciocolata este bogata in polifenoli, antioxidanţi naturali, puternici,care limiteaza stresul si reduc riscul de maladii cardiovasculare si cancer.

“Cu condiţia sa fie consumata in limite sanatoase, ciocolata nu ingrasa. Din contra, ea permite controlarea greutatii”, precizează Suzanne Steinbaum, directoarea departamentului de maladii cardiace din cadrul spitalului Lenox Hill din New York.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.