Cum poti scapa de insomnie

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Cum poti scapa de insomnie

Potrivit cadrelor de specialitate, insomnia se manifesta la circa 30-40 la suta din adulti, insa poate fi combatuta prin eliminarea unor activitati care pot perturba somnul.

Consumul de alcool inainte de somn, un minus sigur

Consumul de alcool inainte de culcare in speranta ca aceasta substanta va ajuta la adormire este o activitate total nerecomandata de medici. Este posibil ca alcoolul sa va adoarma pentru moment insa dupa trecerea efectului bauturii corpul se va trezi din nou. Cel mai bun sfat pe care medicii il pot da legat de alcool este reducerea consumului cu cateva ore inainte de culcare.

Evitati cofeina

Potrivit  Huffington Post cel mai mare inamic al somnului este cofeina. Potrivit medicilor aceasta substanta are nevoia de circa 6 ore pentru a fi eliminata complet din organism, asa ca cel mai bun sfat pentru un somn linistit este renuntarea la cafea, ceai si chiar unele bauturi carbogazoase pentru a putea dormi bine.

Statul in pat nu ajuta la nimic

 In momentul in care nu pot dormi majoritatea celor care sufera de insomnie aleg sa continue sa stea in pat cu lumina stinsa, sperand ca in acest fel somnul le va reveni. Medicul Nitun Verma, specialist in insomnie, sustine ca aceasta metoda nu va ajuta. Cel mai indicat lucru in aceasta situatie este sa iti gasesti ceva de facut. Medicul este de parere ca cititul catorva pagini dintr-o carte este o sarcina cat se poate de buna pentru revenirea somnului.
Navigatul pe internet nu ajuta 

Medicul Nitun Verma sustine ca navigatul pe internet in momentul in care nu reusim sa dormim nu va ajuta in niciun fel. Deoarece lumina emanata de ecranul calculatorului, a laptopului sau al tabletei este destul de puternica pe intuneric, ochii ne vor ramane alerti, indepartand starea de somn. Cel mai indicat inainte de somn este inlaturarea tuturor gadget-urilor si micsorarea nivelului de lumina din locuinta.

Exercitiile fizice inainte de culcare nu sunt recomandate

Medicii sustin ca exercitiile fizice inainte de culcare reprezinta unul dintre factorii importanti cauzatori de insomnie. Pentru ca exercitiile fizice maresc temperatura corpului, creierul va intelege ca nu este acel moment al zilei in care trebuie sa dormim, astfel incat nevoia de somn va fi amanata pana cand temperatura in corp va scadea. Este recomandat ca exercitiile fizice sa nu fie facute cu cel putin două ore inainte de ora de somn.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.