Medicament eficient impotriva cancerului de piele

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: mai putin de un minut

Medicament eficient impotriva cancerului de piele

Conform bbc.com, in urma unei proceduri accelerate de aprobare din Sistemul national de sanatate din Marea Britanie, un medicament eficient impotriva cancerului de piele va fi disponibil in curand.

Medicii de la National Institute for Health and Care Excellence din Marea Britanie ne informeaza ca Pembrolizumab este un medicament eficient pentru pacientii care l-au testat si care nu au urmat un tratament cu un alt produs, denumit Ipilimumab.

Pembrolizumab poate fi administrat prin perfuzie, o data la trei saptamani, pentru a stopa procesul de formare a unor noi tumori in stadiu avansat.

Pembrolizumab este considerat un “medicament din generatia viitoare”, deoarece stimuleaza sistemul imunitar al pacientului, facandu-l sa lupte eficient împotriva bolii.

Noul tratament nu este ieftin – costa aproximativ 3.000 de lire sterline per doza -, insa producatorul sau, compania Merck Sharp and Dohme, a acceptat sa acorde Sistemului national de sanatate din Marea Britanie (NHS) o reducere de pret substantiala.

 

 

Etichete populare:

cancermedicamentstiri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.