O noua descoperire! Leac impotriva calvitiei!

Leac impotriva calvitiei!

Oamenii de stiinta japonezi au facut un studiu pe soareci , la finalul caruia au descoperit leacul impotriva calvitiei. Cu ajutorul celulelor susa adulte, un nou si inedit procedeu care va deschide drumul  pe viitor noilor terapii regeneratoare.

Savantii niponi, coordonati de profesorul Takashi Tsuji, au recreat foliculi care au generat fire de par, odata ce au fost transplantati in pielea unui soarece chel.

Profesorul Tsuji si colegii sai au realizat deja un experiment remarcabil in anul 2011, reusind astfel sa faca sa creasca un dinte pornind de la celule susa implantate intr-un rinichi al unui soarece chel.Savantii au transplantat apoi dintele in gingia altui soarece, confirmand astfel faptul ca dintii se pot adapta intr-un mediu bucal, se pot conecta la nervi si la vase sangvine, ca si cum ar fi dintii naturali ai organismului gazda.

Ciclul obisnuit de crestere-imbatranire-cadere a fost si el verificat, au precizat cercetatorii japonezi.

“Foliculii de par transgenici dezvolta structuri corecte si forme de conexiune potrivite cu tesuturile invecinate, precum epiderma ,muschii erectori si fibrele nervoase”, au precizat cercetătorii niponi.

“Studiile noastre demonstreaza nu doar potentialul terapiilor regeneratoare pentru firele de par, ci si pe cel din domeniul regenerarii organelor de transplant”, a afirmat profesorul japonez Takashi Tsuji.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.