Riscul consumului de alimente din conserve

Autor: Academia Pacientului Actualizat: Timp citire: 1 minut

Riscul consumului de alimente din conserve

 

Potrivit studiului american realizat la Universitatea Harvard si publicat in revista Journal of the American Medical Association, persoanele care consuma in mod consecutiv supa din conserva,prezinta in urina un nivel crescut de 1200 de ori de bisfenol A, fata de persoanele care consuma supa proaspata.

“Studiul nostru sugereaza ca alimentele din conserve pot constitui subiect de ingrijorare mai important, mai ales prin prisma utilizarii pe scara foarte mare“, a spus Jenny Carwile coautor al studiului.

“Stiam de mult timp ca nivelul de bisfenol A din organism creste dupa consumul de bauturi care au stat mult timp depozitate in anumite recipiente din plastic”, a spus acesta.

La studiu au participat 75 de persoane, care au consumat timp de cinci zile consecutiv fie supă din conserva, fie supă proaspata, fara a-si modifica celelalte obiceiuri alimentare.

[ad#articol]

In Franţa, Adunarea Nationala a adoptat, pe 12 octombrie, o masura de interzicere a utilizarii bisfenolului A la fabricarea recipientelor pentru produsele alimentare, incepând din 2014 (din 2013 pentru recipientele pentru produse alimentare destinate copiilor cu vârste sub 3 ani).

Bisfenolul A este un compus chimic prezent in cantitate mare in produsele din plastic – rolul lui este sa faca plasticul incasabil -, in pelicula din plastic ce captuseste cutiile metalice de conserve, dozele de bauturi si unele amalgamuri dentare, este asociat, alaturi de alte substante de tipul “perturbatorilor endocrini”, cu cresterea numarului de cancere hormono-dependente, mai ales mamar şi la prostată.

Sursa de inspiratiejama.ama-assn.org

Sursa de inspiratie: JAMA

Subiecte similare:

alimentatieconserve

Your email address will not be published.

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.