Sportul poate calma pofta de tigara

Persoanele fumatoare care isi doresc sa reduca rapid numarul de tigari sau cele care vor sa renunte definitiv la acest viciu, avem pentru ele o veste buna. Exercitiile fizice pot ajuta la calmarea poftei de fumat.

Cercetatorii britanici au analizat indeaproape rezultatele a 19 studii clinice anterioare si au descoperit ca sportul poate potoli pofta de nicotina la cei care vor sa se lase de fumat.

Insa, noul studiu, care a fost publicat in Addiction, nu a stabilit inca daca acest lucru este echivalent cu o sansa mare de a renunta la fumat.

Coordonatorul acestui studiu, Adrian Taylor, profesor de sport si de psihologie la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, ne-a declarat : ” In mod sigur, sportul are beneficii temporare si din acest punct de vedere este foarte recomandat”.

Pentru studiile clinice, voluntarii au fost rugati sa faca miscare – si anume plimbari usoare pe jos sau pe bicicleta – sau activitati “pasive” -ca de exemplu privitul la televizor.

Insa la nivel general, voluntarii au simtit mai putin nevoia de a fuma dupa ce au facut miscare, decat in mod obisnuit.

Este posibil ca sportul sa ajute la distragerea atentiei si la cresterea nivelului starii de bine, astfel incat oamenii sa nu simta atat de mult nevoia sa fumeze, spune Taylor.

Niciunul dintre participantii la studiu nu era inclus intr-un program care sa-i ajute sa renunte la fumat si nici nu foloseau inlocuitori cu nicotina. Intrucat inlocuitorii cu nicotina calmeaza pofta de fumat, este posibil ca sportul sa nu aiba un atat de mare efect la persoanele care le folosesc.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.