Tutunul in lupta cu cancerul

tutunul in lupta cu cancerul

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Standford California, ne dezvaluie, ca, un ingredient cheie folosit in chimioterapie, poate fi obtinut cu ajutorul tutunului.

Etoposidul este un medicament folosit în chimioterapie, In cazul cancerelor pulmonare, ovariene, testiculare, precum si in limfom.

Etoposidul nu poate fi obtinut fara un ingredient cheie, numit podofilotoxina, gasita in mod natural intr-o plantă din Himalaya, Sinopodophyllum hexandrum, care insa creste lent si se gaseste destul de greu.

Cercetatorii s-au concentrat asupra a patru gene din planta de tutun, cunoscute ca fiind implicate in productia de podofilotoxina, apoi au analizat datele plantei pentru a identifica gene similare. Ulterior au manipulat planta de tutun pentru a activa noi gene si au identificat compusii rezultati in tesutul frunzelor. In total, autorii au identificat sase noi gene, care, combinate cu cele patru initiale, au produs un nou ingredient pentru etoposid, desmetil-epipodofilotoxină. Cercetatorii spun ca noul ingredient cheie este mai eficient decat cel obţinut din planta Sinopodophyllum hexandrum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *