Ultrasunetele, o speranta in tratarea fracturilor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Ultrasunetele, o speranta in tratarea fracturilor

Ultrasunetele sunt vibraţii mecanice cu frecvenţe mai mari de 20 000 Hz.Ele au de obicei intensitatea redusă. Tehnologia ultrasunetelor a fost inventata initial pentru scanarea corpului uman, in vederea depistarii anumitor afectiuni, informeaza bbc.co.uk.

Medicii din Scotia, care pana ieri foloseau ultrasunetele pentru a scana corpul uman, au descoperit o noua metoda pentru vindecarea fracturilor.

[ad#articol]

Tehnologia a fost utilizată de medicul ortoped Angus MacLean pentru a trata fracturile suferite de mai mulţi pacienţi, la Royal Infirmary din Glasgow.

Mr MacLean ne declara: “Folosim aceasta tehnologie pentru pacientii cu fracturi grave, acei pacienti la care perioada de vindecare este mai lunga si acesta este un tratament fara durere si foarte simplu. El explica ca “în timpul aplicării acestei proceduri – care este una dintre cele mai comune proceduri medicale din lume -, celulele osoase vibrează, stimulând vindecarea şi regenerarea osului”.

Ultrasunetele au fost dezvoltate pentru prima oara ca instrument de diagnostic in anii 1950 in Glasgow.O echipă de specialişti de la Western Infirmary, coordonată de profesorul Ian Donald, a obţinut primele imagini ale corpului omenesc utilizând o tehnologie creată pe baza celei a sonarului. Tehnologia este similară ecografului cu ultrasunete folosit pentru femeile însărcinate, diferenţele constând în frecvenţă.Însă abia 50 de ani mai târziu tehnologia s-a dovedit a fi benefică pentru regenerarea oaselor.

Inginerul Gary Denham a fost tratat cu ultrasunete atunci cand a cazut 6 m in gol, dupa un rezervor cu apa,glezna lui fracturandu-se in 6 locuri.

“Nu auzisem niciodata de aceasta terapie inainte sa se intample acest necaz, glezna mea s-a vindecat complet in 4 luni de la accident si ma gandesc sa ma intorc la locul meu de munca”, a adaugat el.

Din cauza costurilor majore – cca 1000 de lire sterline per pacient- aceasta tehnologie cu ultrasunete este folosita doar in  Royal Infirmary din Glasgow, insa medicul lui Gary Denham, domnul MacLean,este foarte incantat de rezultate.

Etichete populare:

remediutratament

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.