Fructele si legumele crude

http://www.academiapacientului.ro/wp-content/uploads/2011/10/fructele_si_legumele_image.jpg
Persoanele care sunt predispusi din punct de vedere genetic, la maladiile cardiace pot scadea acest risc consumand fructe si legume in stare cruda, potrivit unui studiu  publicat in PLOS Medicine.

Cei ce au realizat acest studiu ne informeaza ca┬á┬ácinci por┼úii de fructe ┼či legume crude consumate zilnic pot reduce ac┼úiunea negativ─â a variantelor unei gene de pe cromozomul 9 – care ar fi prezent─â ├«n organismul a circa o cincime dintre oamenii cu str─âmo┼či europeni – vinovat─â de apari┼úia maladiilor cardiace.

La acest studiu au luat parte peste 27.000 de persoane atat din Europa cat si din China si America latina, rezultatele lui sugerand ca persoanele cu risc genetic mare – purt─âtoare ale variantelor genei 9p21 – care au adoptat o diet─â bogat─â ├«n fructe ┼či legume crude au prezentat ulterior probabilit─â┼úi de a se ├«mboln─âvi de maladii cardiace similare cu cele ale persoanelor cu riscul genetic cel mai sc─âzut.

Dieta ar trebui sa conste in fructe si legume crude, proaspete sau congelate,fructe uscate, stafide , curmale, smochine

Autorii studiului, cercet─âtorii de la McMaster University ┼či McGill University, din Canada, spun c─â ├«nc─â nu au descoperit mecanismul prin care dieta bogat─â ├«n fructe ┼či legume reduce efectele negative ale acestei gene.

Aceasta dieta ar trebui sa contina fructe si legume in stare cruda, congelate, smochine, curmale, fructe si legume conservate┬ápreparate pe baz─â de fructe ┼či legume precum supe, tocane, paste, sucuri din fructe ┼či legume, leguminoase (fasole boabe, linte, n─âut), informeaz─â┬ábbc.co.uk.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Calculator ovulatie. Perioada fertila.

Selecteaza prima zi a ultimului ciclu menstrual:

  /  
  /  

Durata ciclului menstrual este de:
zile

Calculati BMI (Body Mass Index)Check your Body Mass Index »

Articole recente

Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.