Injectia care poate reduce colesterolul rau

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Injectia care poate reduce colesterolul rau

Potrivit unui studiu american din domeniul biotehnologiei, o injectie lunara cu un agent experimental , reduce cu 60% concentratia de colesterol rau din organism in faza preliminara – faza 1 

Pacientii care au primit astfel de injectii la fiecare doua saptamani, in combinatie cu doze slabe sau moderate de statine, scaderea colesterolului rau – lipoproteine cu densitate mica/ low density lipoprotein (LDL) – a fost de 75% după sase saptamani de tratament, au afirmat reprezentantii companiei Amgen.

Studiul clinic a fost realizat pe 61 de pacienti care au primit o injecţie cu AMG 145 la fiecare patru săptămâni, intr-o perioada in care primeau doze concentrate de statine, un anticolesterol din care face parte si medicamentul Lipitor.

AMG 145 este un anticorp uman care neutralizeaza o proteina denumită PCSK9 care reduce capacitatea ficatului de a elimina din sange colesterolul rau.

“Pe baza acestor rezultate, Amgen a initiat un studiu clinic de faza 2 care va permite o intelegere extinsa a beneficiilor si riscurilor prezentate de neutralizarea proteinei PCSK9 la o varitate mai mare de bolnavi, ale caror concentratii de colesterol nu pot fi controlate cu ajutorul terapiilor existente”, adica prin utilizarea statinelor, a explicat intr-un comunicat medicul Sean Harper, coordonatorul studiului si directorul departamentului de dezvoltare in cadrul companiei Amgen.

“Asteptam primele rezultate ale acestui studiu clinic in a doua jumatate a acestui an”, a mai adăugat Sean Harper.

Amgen concurează cu compania Regeneron Pharmaceuticals pentru a dezvolta şi a lansa pe piaţă un agent care să blocheze acţiunea proteinei PCSK9.

[ad#articol]

Agentul experimental concurent al firmei Regeneron, denumit REGN 727, a fost si el testat cu succes pe pacienti cu concentratii ridicate de LDL care primeau tratament cu statine.

In cateva studii preliminare ambii agenti concurenţi au redus concentraţia de LDL cu până la 75% fără efecte secundare notabile.

Desi statinele sunt eficiente, un număr mare de pacienti nu reusesc sa obtina o scadere satisfacatoare a concentratiei lor de LDL, in timp ce alti pacienti nu pot sa tolereze acest medicament.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.