Testul care masoara ritmul de imbatranire al organismului

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: mai putin de un minut

Testul care masoara ritmul de imbatranire al organismului

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, un nou test sangvin este capabil sa calculeze ritmul imbatranirii corpului tau si riscul de aparitie al dementei

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la King’s College din Londra, in colaborare cu savanti de la Institutul Karolinska din Suedia si de la Universitatea Duke din Statele Unite, ulterior a fost publicat in revista Genome Biology.

Testul ofera pacientului un “scor al varstei”, bazat pe o serie de markeri genetici aflati in sangele acestuia. Studiul, desfasurat pe durata a 20 de ani, a vizat obtinerea unei “semnaturi genetice” a ARN-ul voluntarilor.

Persoanele care sunt mai “batrane” din punct de vedere biologic decat varsta lor reala prezinta un risc mai mare de a dezvolta maladia Alzheimer, cea mai cunoscuta forma de dementa, afirma cercetatorii britanici.

Autorii studiului considera ca cercetarea lor ar putea fi extrem de valoroasa si ar putea sa ii ajute pe medicii aflati in cautarea unor donatori de organe. Medicii utilizeaza cel mai adesea varsta pacientului pentru a stabili daca o persoana este potrivita pentru a deveni donator. In schimb, varsta biologică ofera medicilor o prognoza mai buna asupra starii de sanatate a organelor care urmeaza sa fie transplantate.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.