Ananasul ajuta la slabit

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Ananasul ajuta la slabit

Ananasul vine de la indienii carib care îi spuneau anana – fruct excelent. În engleză, denumirea este pineapple pentru că ananasul seamănă cu un con de pin. În spaniolă se folosește piña (de unde și denumirea faimosului cocktail piña colada).

În secolele XVIII și XIX, ananasul era considerat un simbol al prieteniei și al ospitalității. Acesta este motivul pentru care ananasul este des întâlnit în decorațiuni și pe piesele de mobilier din acele vremuri.

[ad#articol]

O cana de 250 de ml in care putem adauga bucati de ananas, contine in jur de 75 de calorii, important este ca acest fruct dulce si asemanator ca mierea la culoare ,contine toata gama de vitamine,acid citric, acid malic, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si bromelina. Bromelina este un ferment digestiv care ii asigura ananasului proprietati deosebite.

Actiunea enzimei inhiba un numar mare de agenti inflamatori, stopeaza raspandirea celulelor canceroase in organism si intareste sistemul imunitar. De asemenea, ananasul are o puternica actiune antioxidanta, motiv pentru care este recomandat in arterioscleroza, boli ale inimii, astm, artrite reumatoide, afectiuni ale colonului. De asemenea este nutritiv, stomahic, dezintoxicant, diuretic, intareste sistemul imunitar, sporeste potenta sexuala si incetineste procesul de imbatranire. Este recomandat a fi consumat regulat in anemii, obezitate, intoxicatii, guta, litiaza, demineralizare, sinuzite acute.

Este singurul fruct care o contine, conferindu-i proprietatea de a ajuta la purificarea sangelui, la digestia rapida a alimentelor si la reducerea inflamatiilor.

Pentru a ne imbunatati calitatea vietii, ar trebui sa ii facem loc, acestui fruct, in meniul nostru zilnic, sa il privim ca pe un medicament care are grija de sanatatea noastra si a celor din jur.

 

Etichete populare:

caloriidietafructe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.