Test de ovulatie

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Test de ovulatie

 

Testul de ovulatie este cea mai sigura solutie si cel mai simplu mod prin care poti afla perioada ta fertila daca te-ai horarat sa ramai insarcinata. Testul de ovulatie are un rezultat cu acuratete in proportie de 99.9% si este foarte util in cazul femeilor cu ciclu menstrual neregulat.E adevarat, metoda elimina spontaneitatea din viata ta sexuala, dar e un bun ajutor pentru cele care “nu au timp” sa ramana insarcinate.

Testul de fertilitate este o analiza simpla si rapida pentru identificarea hormonului luiteinizant din urina, fapt care permite anticiparea momentului ovulatiei. Este similar ca functionare cu testele de sarcina. Pentru aceasta, se colecteaza urina de dimineata intr-un vas mic, perfect curat. Se introduce testerul in urina, iar citirea se face dupa trei-zece minute, conform instructiunilor de folosire atasate. Pentru un ciclu neregulat, medicii recomanda orientarea dupa cel mai scurt dintre ele si inceperea testarii cu doua zile inainte de jumatatea acestuia si continuarea testarii pana in ziua corespunzatoare celui mai lung ciclu menstrual avut.

[ad#articol]

Trebuie luate in considerare si situatiile in care femeia este deja insarcinata, ia anticonceptionale sau urmeaza un tratament cu hormoni (estrogen, progesteron), cazuri in care  ovulatia nu se mai produce.

Ca sfaturi medicale trebuie sa iei in considerare reducerea cantitatii de lichide, aproximativ cu 2 ore inainte de testare.
Testul de ovulatie trebuie efectuat in fiecare zi pe o perioada de 5 zile sau pana cand nivelul LH-ului a fost detectat (testul este pozitiv).

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.