Teste de vedere

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Teste de vedere

 

Testele oftalmologice regulate sunt importante pentru a verifica vederea. Pentru ca un examen de rutina va include teste tonometrice pentru a depista semnele glaucomului si examinarea nervului din fundul ochiului pentru a fi siguri ca retina este sanatoasa.

Teste de vedere

Ar trebui sa va testati vederea o data la 2 ani, mai ales daca aveti peste 40 de ani. Cele mai obisnuite teste de vedere evalueaza acuitatea vederii la distanta sau focalizarea pe obiectele aflate in apropiere. Testele mai indica si ce lentile corectoare va sunt necesare. Se mai poate efectua un test suplimentar pentru glaucom, in functie de varsta si istoricul medical.

Foropterul este instrumentul care plaseaza diverse lentile in fata ochiului, permitandu-i opticianului sa testeze fiecare ochi separat.

Diagrama de testare Snellen.

Acuitatea vederii la distanta este testata separat pentru fiecare ochi. Testul presupune citirea de litere de dimensiuni diferite de pe diagrama Snellen.

Testul pentru vederea de aproape.

Purtand ochelarii sau lentilele de contact, vi se va cere sa cititi caractere foarte mici de pe o diagrama tinuta la o distanta normala pentru lectura. Aceste teste arata capacitatea de focalizare pentru obiectele aflate la distanta mica.

Testul de vedere

Lentilele de foropter se vor schimba pana cand veti putea citi literele din partea de jos a diagramei Snellen, permitandu-i opticianului sa va prescrie lentilele potrivite pentru dumneavoastra.

Tonometria de aplanare

Glaucomul, o afectiune in care presiunea intraoculara creste, poate fi depistata folosind un instrument denumit tonometru de aplanare. Vi se pot administra picaturi anestezice, apoi tonometrul este usor presat pe cornee (partea transparenta a ochiului) pentru a masura forta necesara pentru a aplatiza corneea. Testele dureaza doar cateva secunde si sunt nedureroase.

Testele de vedere pentru copii

Testele oculare la copii sunt create pentru varsta si capacitatile lor si sunt efectuate regulat pentru a detecta defecte care pot intarzia dezvoltarea normala si procesul de invatare. Vederea copiilor mici poate fi testata prin teste speciale, in timp ce copiilor mai mari li se poate cere sa asocieze forme sau litere. Cand copilul a invatat sa citeasca, se pot folosi testele pentru adulti.

Retinoscopia

Acest test poate fi facut copiilor mici. Cu 30 de minute inainte de test, se pun picaturi in ochi pentru dilatarea pupilei si pentru a impiedica focalizarea, apoi se proiecteaza o raza de lumina in fiecare ochi, dintr-un instrument numit retinoscop. Efectul diferitelor lentile asupra razei de lumina ne indica daca acel copil are nevoie de ochelari sau nu. Testul se face intr-o incapere intunecata.

Testul de asociere a literelor

Acest test se face de obicei copiilor incepand cu varsta de 3 ani, care au capacitatea de a recunoaste literele. Copilul primeste un cartonas cu litere imprimate. Oftalmologul tine aceste cartonase cu litere de marimi descrescatoare la o distanta de 3 m si ii cere copilului sa identifice literele pe cartonasul pe care il are el.

Fiecare ochi poate fi testat separat acoperindu-l pe celalalt.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.