Analize gratuite pentru 5 judete din Romania

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Analize gratuite pentru 5 judete din Romania

1000 de persoane din mediul rural din jud. Arges, Dambovita,Prahova, Giurgiu si Ilfov,vor beneficia de analize medical gratuite,in cadrul caravanei”Nu am facut destul”,organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer(FABC)

Investigatiile au ca scop depistarea bolilor oncologice si includ: analize de sange si urina, mamografii, consult urologic si ecografie,teste PSA pentru prostata, dermatoscopii (o metodă modernă, rapida, neinvaziva, de examinare a pielii, pentru a depista numeroase afecțiuni dermatologice), masurarea tensiunii, glicemiei si a colesterolului, greutatii, evaluarea riscului de a dezvolta boli pulmonare si cardiovasculare si teste de anticorpi COVID-19.

Caravana este la cea de-a noua editie si anul acesta va ajunge in judetele Arges (comuna Bradulet, Corbeni si Stefan cel Mare), Dambovita (Branesti), Prahova (Tesila), Giurgiu (Hotarele si Izvoarele), Ilfov (Peris).

Pe parcursul celor opt editii precedente, caravana a testat peste 8500 de persoane din localitati rurale din 35 de judete.

Președintele FABC, Cezar Irimia, a spus: „„Pentru foarte mulți locuitori din mediul rural, spitalele sunt inaccesibile din punct de vedere al distantei. Data fiind pandemia, caravana noastra este cu atat mai utila”.

O componenta foarte importanta a campaniei, pe langa testari, o reprezinta informarea si educarea pacientilor. De aceea, in spatiile de investigatii vor exista pliante si afise cu informatii despre cancerul de san, cancerul de prostata, cancerul ovarian si melanom, dar si despre importanta efectuarii analizelor anuale de sange.

 

Sursa foto: Pixabay

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.