Anticorpi capabili sa lupte impotriva virusului HIV

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: mai putin de un minut

Anticorpi capabili sa lupte impotriva  virusului HIV
Oamenii de stiinta americani au descoperit de curand o serie de anticorpi deosebit de puternici care pot lupta impotriva virusului HIV, potrivit studiului publicat in revista britanica Nature.

Medicii ne spun ca anticorpii reprezintă armele de apărare ale sistemului imunitar contra agenţilor infecţioşi, virusurilor şi bacteriilor.Însă marea variabilitate a virusului HIV, cauzată de multiplele şi rapidele mutaţii ale sale, îi permit acestui virus să scape în majoritatea cazurilor,anticorpii produşi de persoanele infectate fiind incapabili să-l neutralizeze.

[ad#articol]

Descoperirea deschide calea obtinerii unui vaccin impotriva maladiei. Cercetatorii au identificat 17 tipuri de anticorpi pe baza unor esantioane prelevate de la mai multi pacienti infectati cu HIV care aveau un sistem imunitar suficient de puternic pentru a lupta impotriva maladiei.

Virusul HIV a ucis peste 30 de milioane de persoane în lume , de la identificarea bolii, în anul 1981,pana in momentul de fata negasindu-se vreun tratament pentru negativarea virusului. Aproape 34 de milioane de persoane trăiesc în prezent fiind infectate cu virusul HIV, potrivit estimărilor ONUSIDA.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.