Remedii naturale pentru ochii umflati

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Remedii pentru ochii umflati si obositi
Ochii nu numai ca sunt “oglinda sufletului” , dar pot da si indicii despre starea de sanatatea a cuiva.

“In mod natural, exista o anumita cantitate de grasime in zona de sub ochi. Pe masura ce inaintam in varsta, ligamentele devin mai slabe, pielea isi pierde elasticitatea, ceea ce duce la formarea unei mici pungi sub ochi”, susutine doctorul Darrick E. Antell.

[ad#articol]

Daca de vina pentru ochii tai umflati, mai precis pentru pungile de sub ei, nu sunt anumiti factori iritanti, atunci acesta ar putea fi un simptom al unei afectiuni serioase, cum ar fi bolile de rinichi. De obicei, ochii umflati, iritati, durerosi, cu pleoapele umflate si, uneori, roseata pe albul ohilor, nu inseamna decat o problema de ordin de ordin cosmetic. Cel mai adesea, in spatele acestora manifestari sta lipsa de somn, o reactie alergica sau anumiti factori iritanti din mediul inconjurator. Daca te trezesti dimineata cu asa ceva, nu ar trebui sa-ti faci griji. Insa trebuie sa stii ca ar putea indica si ceva mai serios, conform Suite101.com.

Somnul este un factor foarte important în remedierea acestei probleme. După mai multe ore în faţa computerului sau a televizorului, ochii obosesc şi cel mai probabil se vor umfla. Un somn de şapte-opt ore este cel mai eficient tratament cosmetic în rezolvarea problemelor tenului şi în ceea ce priveşte eliminarea pungilor care se formează sub ochi.

Trebuie sa stii ca toate alimentele pe care le consumi influenteaza decisiv sanatatea generala a organismului. Astfel, dieta ta zilnica isi lasa amprenta inclusiv asupra sanatatii ochilor. Sarea in exces are acest efect, alergiile sau sinuzita sunt si ele motive ale aparitiei ochilor umflati.

[ad#articol]

Consumaţi în fiecare zi legume şi fructe astfel încât organismul dumneavoastră să primească necesarul de minerale şi vitamine care sunt esenţiale în menţinerea sănătăţii pielii. Dacă aveţi în mod regulat probleme cu ochii umflaţi, consumaţi alimente bogate în potasiu, precum roşii, castraveţi şi pepene roşu

Compresele de ceai verde sau negru te ajuta sa rezolvi problema intr-o seara. Aplica inainte de culcare doua comprese caldute pe ochii tai obositi si poti adormi linistit. Cafeina continuta stimuleaza circulatia sangelui si reduce inflamatiile.

Castravetele are acelasi efect fiind recomandat si in lupta cu cearcanele. Proprietatile sale astringente il recomanda pentru tratarea problemelor oculare, sub forma de comprese proaspete pe care le lasi sa actioneze cel putin zece minute.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Etichete populare:

cearcanemineralepleoape

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.