Aspirina poate fi eficienta in anumite cazuri de cancer corectal

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Aspirina poate fi eficienta in anumite cazuri de cancer corectal

Potrivit unui studiu publicat miercuri in New England Journal of Medicine, oamenii de stiinta americani ne informeaza ca au identificat o mutatie genetica ce prelungeste viata oamenilor care sufera de cancer corectal care primesc doze regulate de aspirina.

In grupul pacientilor purtatori ai acestei mutatii genetice si care au primit doze regulate de aspirina, 97% dintre ei erau incă in viata, la cinci ani dupa diagnostic. Prin comparatie, acest procent a fost de 74% in grupul tinta. Studiul a fost realizat pe un esantion de 900 de persoane.

Potrivit autorilor studiului, purtatorii acelei mutatii care iau aspirina beneficiază de o reducere cu 82% a riscului de deces cauzat de cancer, pe parcursul celor 13 de ani de monitorizare medicala.

La persoanele la care tumorile nu prezinta aceasta mutatie a genei PIK3CA, aspirina nu are nici o influentă, sustin autorii studiului.

Oamenii de stiinta estimeaza ca aproximativ 20% dintre bolnavii de cancer colorectal sunt purtatori ai acestei mutatii a genei PIK3CA.

Studiul a fost coordonat de medicul Shuji Ogino de la Dana-Farber Brigham and Women’s Hospital din Boston.

[ad#articol]

Cercetatorii americani sustin ca rezultatele acestui studiu trebuie sa fie reproduse si de alte studii viitoare, inainte ca ele sa poata fi considerate ca fiind definitive.

Cei mai multi dintre participantii la studiu au fost operati de cancer colorectal si un numar mare dintre ei au facut chimioterapie.

Cancerul colorectal este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer din lume. Circa 143.000 de cazuri noi sunt diagnosticate in fiecare an in Statele Unite.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.