Cand trebuie sa faci sport pentru a slabi?

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Cand trebuie sa faci sport pentru a slabi?

 

De-a lungul timpului, ne-am pus intrebarea cand este cel mai bine sa facem exercitii fizice, dimineata, imediat dupa micul dejun sau dupa prima masa a zilei? Oamenii de stiinta au ajuns la un raspuns la aceasta intrebare.

Chiar daca alegi sa mergi la sala de sport sau preferi sa faci exercitiile fizice acasa, cel mai bun moment pentru a face sport si pentru a slabi este inainte de micul dejun.

Conform cercetatoriilor britanici, efortul depus inainte de a lua micul dejun este mult mai eficient decat in orice alta perioada a zilei, ne informeaza Daily Mail.

Doctorul Jason Gill, cel care a condus studiul, considera ca exercitiul fizic in sine este bun pentru sanatate, dar cel efectuat dimineata forteaza corpul sa se bazeze pentru energie pe grasimea corpului.

“Cand oamenii vorbesc despre slabit, se refera la faptul ca vor sa scape de grasime”, ne spune el.

Zece barbati au facut o vizita la laboratorul lui de la Institutul Cardiovascular si al Stiintei Medicinei si au primi micul dejun de fiecare data. La prima vizita, barbatii nu au facut niciun fel de exercitiu fizic, la a doua au facut o plimbare pe jos timp de o ora inainte de micul dejun iar la a treia vizita au efectuat acelasi efort dupa prima masa a zilei.

“Cea mai mare diferenta este intre a face ceva si a face nimic. Daca vei face sport inainte de micul dejun, vei avea rezultate mai bune intr-un timp mai scurt. Dar daca nu poti face exercitii fizice inainte de micul dejun, nu dispera, tot vei avea rezultate benefice, dar mai incete”, a mai spus Gill, care a dorit să mentioneze ca totusi procesul de slabit este unul incet.

Cei care au luat micul dejun dupa exercitiul fizic au folosit mai mult de 33 % din grasimea corporala pentru efortul fizic, conform studiului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.