Autorizatia, masura radicala pentru oprirea fumatului

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Autorizatia, masura radicala pentru oprirea fumatului

 

Oamenii experti in sanatate publica din Australia au elaborat un proiect care tine evidenta tigarilor cumparate de fiecare cetatean in parte, fumatorii fiind obligati sa isi achizitioneze o autorizatie anuala care ar limita cantitatea de tigari cumparate in doua saptamani.

Conform sugestiei, publicata saptamana aceasta de profesorul Simon Chapman de la Universitatea din Sydney, Australia, in revista PLOS Medicine , fumatorii ar trebui sa aplice si sa plateasca pentru o autorizatie obligatorie sub forma unui card cu cip care va fi aratat de fiecare data la achizitionarea tigarilor.

Acest lucru ar putea descuraja adolescentii de la a se apuca de fumat. Comercializarea tutunului este in prezent supus unor controale superficiale in comparatie cu alte produse periculoase care ameninta atat siguranta personala, cat si cea publica.

 “Consumul prelungit de tutun provoaca moartea in cazul a aproximativ jumatate dintre fumatori, statisticile aratand ca pana la sfarsitul acestui secol numarul oamenilor care mor din cauza bolilor cauzate de tutun va ajunge la un miliard”, a spus Chapman. “Nici o alta activitate nu provoaca atat de multe decese anual.”
[ad#articol]
Chapman a adaugat ca autorizatia ar fi reinnoita  in fiecare an, fumatorii stabilind limite zilnice pentru tigarile cumparate. Acestia ar fi de asemenea testati cu privire la cunostintele lor despre riscurile de sanatate pe care le implica viciul. In plus, informatiile adunate din aplicatiile cardului ar putea fi folosite pentru o mai buna formulare a strategiilor de prevenire a fumatului.
Conform Daily Mail , cei care se opun acestei idei, a continuat profesorul din Australia, ar putea sugera ca in curand vor aparea autorizatii pentru consumul de alcool sau de produse fast-food sau pentru a putea intreprinde orice alta activitate “riscanta”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.