Ce ne spun medicii despre rosul unghiilor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Ce ne spun medicii despre rosul unghiilor

 

Dupa cum stim cu totii, rosul unghiilor este un obicei des intalnit la milioane de oameni din intreaga lume. Desi aparent este un gest inofensiv,medicii psihiatrii ne averizeaza insa ca acest obicei poate ascunde boli mentale periculoase.

Multi oameni din intreaga lume isi rod unghiile, fie ca este vorba de copii sau adulti. Tabloidul electronic Daily Mail scrie despre avertizarile medicilor psihologi privind acest gest automutilant de a roade unghiile, gest ce are la baza o afectiune mentala destul de serioasa.

Conform medicilor specialistii, rosul unghiilor se poate transforma intr-un viciu foarte periculos, fiind mai greu de renuntat la el decat fumatul. Cadrele medicale au desfasurat o serie de studii cu privire la acest obicei si  se gandesc serios sa schimbe incadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsiva .

[ad#articol]

Mai mult de atat, rosul unghiilor s-ar putea asemana cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun expertii medicali.

“La fel cum procedeaza pacientii care se trag de par sau isi cauzeaza rani pe suprafata pielii, gesturi automutilante, cei care isi rod unghiile pot ajunge sa fie incadrati in aceeasi categorie cu persoanele care sufera de instabilitate mentala, dar asta intr-o categorie foarte restransa de pacienti”, a explicat medicul Carol Mathews, psihiatru de la Universitatea din Calofornia, conform NBC.

De asemenea, atunci cand isi rod unghiile oamenii sunt expusi la o serie de boli, deoarece microbii pot fi astfel raspanditi din unghii pe buze sau direct in cavitatea bucala.

Un leac ceva mai neconventional pentru a putea renunta la rosul unghiilor, oferit de medici, este aplicarea pe unghii de zeama de lamaie sau sos iute, dar si impaturirea unghiilor in bandaje.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.