Detectarea cancerului de stomac prin respiratie

detectarea cabcerului de stomac prin respiratie

O echipa comuna de cercetatori israelieni si chinezi, a inventat un test care detecteaza cancerul de stomac prin analiza respiratiei si care are o rata de succes de 90%.

Acest  test detecteaza prezenta in aerul expirat a unor substante chimice, considerate un “semnal” care indica prezenta cancerului, informeaza dailymail.co.uk.

Studiul, realizat in comun de cercetatorii israelieni si cei chinezi, a fost efectuat pe un esantion de 130 de pacienti, iar rezultatele sale au fost publicate in British Journal of Cancer.

Profesorul Hossam Haick, cercetator la Technion Israel Institute of Technology, coordonatorul studiului, considera ca acest dispozitiv ar putea reprezenta o alternativa viabila pentru endoscopie – o procedura invaziva ce consta in introducerea unui tub lung si flexibil in sistemul digestiv, care poate fi costisitoare, consumatoare de timp si neplacuta pentru pacient.

Dispozitivul este inzestrat cu o serie de senzori care detecteaza acele particule chimice din respiratie care sunt eliminate de tumorile canceroase.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.