Veninul albinelor ar putea stopa raspandirea HIV

Oamenii de stiinta din Statele Unite au descoperit ca anumite substante din veninul albinelor ar putea contribui la stoparea raspandirii in organism a HIV, virusul care declanseaza SIDA.

Ei s-au declarat entuziasmati de aceasta descoperire si considera ca au facut un pas important in procesul de obtinere a unui gel care sa opreasca raspandirea in organism a virusului HIV.

Toxinele din veninul acestor insecte pot distruge virusul, fara sa afecteze celulele din jurul acestuia, informeaza dailymail.co.uk.

Substanta din veninul de albin, melitina, distruge virusul prin strpungerea inveliaului protector al acestuia.

 Savantii de la Washington University School of Medicine au inserat această toxina in nanoparticule, inzestrate cu un fel de “amortizoare”, pentru a impinge celulele sanatoase atunci cand se ciocnesc de acestea.

Dar, atunci cand virusul HIV, care are dimensiuni mult mai mici, intra in contact cu ele, el se strecoara intre doua astfel de “amortizoare” si este imediat atacat de catre toxina.

Medicul Joshia L. Hood, coordonatorul studiului, considera ca aceasta toxina va putea fi folosita la fabricarea unui gel vaginal care sa impiedice raspandirea HIV in organism.Cele mai multe dintre medicamentele actuale incetinesc dezvoltarea virusului, insa veninul de albina il ataca si il distruge complet, prevenind astfel infectarea organismului.

Medicii considera totodata ca vor putea sa creeze in viitor un tip special de nanoparticule care vor fi capabile sa distruga si tumorile canceroase.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.