Ghioceii si narcisele, leacuri impotriva depresiei

Cercetatorii au descoperit ca anumiti compusi extrasi din speciile de ghiocei si narcise din Africa de Sud, ar avea capacitatea de a trece de bariera hematoencefalica, bariera care protejeaza creierul de infectii, ne informeaza Daily Mail.

Aceasta situatie reprezinta o problema majora pentru medicii care trateaza bolile neurologice, inclusiv depresia, intrucat aceasta bariera contine anumite proteine care nu permit medicamentelor sa trateze creierul.

Profesorul Birger Brodin, de la Universitatea din Copenhaga, coordonatorul studiului, a descoperit faptul ca anumiti compusi extrasi din florile varietatilor sud-africane de Crinum si Cyrtanthus reusesc sa treaca de bariera hematoencefalica.

Ei ar putea fi folositi in viitor pentru a transporta medicamente pana la nivelul creierului.

Oamenii de stiinta considera ca noua din zece compusi cunoscuti nu reusesc sa treaca de aceasta bariera.

Acest studiu a fost publicat in revista medicala englezeasca Journal of Pharmacy and Pharmacology.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.