Ingredientul cheie in curele de slabit

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Ingredientul cheie in curele de slabit

Cercetatorii austrieci si germani au descoperit ca mirosul uleiului de masline poate constitui unul dintre  ingredientele importante a unei cure de slabit. Ei sustin ca mirosul poate elimina foamea, oferind in acelasi timp senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.

Oamenii de stiinta recomanda  ca de pe masa sa nu lipseasca uleiul de masline, pentru ca mirosul acestuia ofera senzatia de satietate, informeaza dailymail.co.uk.

Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic – pe langa dieta lor normala -, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adăugat in iaurt ulei de masline, altii, ulei de rapita, altii, slanina, altii, unt.

Cei care au folosit in dieta lor uleiul de masline au consumat zilnic mai putine calorii – la nivel general – si niciunul dintre acesti voluntari nu a luat in greutate. In plus, acestia prezentau in sange un nivel mai ridicat de serotonina, hormonul satietatii.

[ad#articol]

Studiul arata ca aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzatia de satietate, cercetatorii spunand ca spera sa dezvolte produse alimentare cu un continut scazut de grasimi, care sa satisfaca si gustul celui mai pretentios gurmand.

Specialistii au creat un iaurt imbunatatit cu compusii aromatici din uleiul de masline, aceste extracte oferind o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Persoanele care au mancat acest tip de iaurt au consumat zilnic, in medie, cu 200 de calorii mai puţin.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.