Obiceiuri care iti prelungesc viata

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Obiceiuri care iti prelungesc viata

 

Aceia dintre voi care intra mai rar in bucatarie pentru a gati, este necesar sa stie ca o bucatarie nefolosita poate scurta viata. Cercetatorii au descoperit intr-un studiu recent ca oamenii care gatesc de cel putin cinci ori pe saptamana au cu 47 % sanse sa fie in viata si peste 10 ani.

Profesorul Mark Wahlqvist, ne-a declarat : “Este clar ca, gatitul este un obicei sanatos. Isi merita locul in educatia pe termen lung, in politicile privind sanatatea publica sau in urbanism”,citat din The Huffington Post.

Un studiu realizat in urma cu zece ani, de catre o echipa de cercetatori din Taiwan si Australia, ne vorbeste despre stilul de viata a 1.888 de barbati si femei cu varste de peste 65 de ani, stil de viata care include atat obiceiurile din bucatarie,cumparaturi, educatia lor cat si despre mijlocul lor de transport, fumat si diete.

Din studiul realizat de acestia, reiese ca 43% dintre participanti nu gatisera niciodata, 17% gateau o singura data sau de doua ori maxim pe saptamana, 9% gateau de trei ori pana la cinci ori pe saptamana, iar 31% gateau de pana la cinci ori pe saptamana.

Dupa zece ani de la debutul acestui studiu, celor 1.193 de participanti, ramasi in viata, li s-au adresat aceleasi intrebari.

[ad#articol]

Cercetatorii au concluzionat cu faptul ca, gatitul este asociat cu supravietuirea. Insa si cumparaturile facute la piata, utilizarea transportului in comun, absenta fumatului si faptul ca esti femeie, sunt factori asociati cu supravietuirea.

Pentru a va pastra sanatatea organismului si pentru a supravietui, sfatul nostru este sa va hraniti sanatos. Renuntati la mesele luate in oras si la semipreparatele din comert, nu fac decat sa va imbolnaveasca. Gatiti acasa ce va pofteste inima, pe langa faptul ca este mai sanatos este si mai igienic.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.