Pastila care inlocuieste cremele solare

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Pastila care inlocuieste cremele solare
Daca adorati sa stati la plaja insa vi se pare o corvoada sa va dati cu creme de protectie solara din ora in ora, oamenii de stiinta britanici au gasit unul din secretele care va pot fi de ajutor, in pastrarea sanatatii pielii. Acestia au analizat cum coralul se poate feri de razele ultraviolete daunatoare si spera ca dupa acest proiect ca poata folosi aceasta informatie in creeare unei pastile pentru protectie solara.

O singura pastila poate proteja, mai multe saptamani, atat ochii cat si pielea, de razele solare, micsorand probabilitatea de a face cancer si actionand impotriva ridurilor si a altor semne de imbatranire, relateaza dailymail.co.uk.

[ad#articol]

Pastila va fi medical testata pe oameni in aproximativ 5 ani de zile si va putea fi gasita pe piata la un pret accesibil in maxim 10 ani ,  ne spun cercetatorii de la Colegiul King’s din Londra. Inspiratia acestora venind din cercetarile lor asupra Marii Barieri de Corali din Australia. Este important de stiut ca, coralul este un organism marin , care traieste in apa la adancime mica si care contine elemente protectoare razelor ultraviolete. Cercetatorii au colectat coralul noaptea si l-au expus ulterior luminii solare , observand astfel ca algele care traiesc in  componenta lui produc substante de protectie.

” Am descoperit ca algele care supravietuiec in interiorul coralilor au o componenta care produce substante de protectie, binefacatoare atat pentru coral cat si pentru algele in sine”, ne-a declarat cercetatorul Dr. Paul Long.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.