Lista hainelor sport toxice si sanatatea

Lista hainelor sport si sanatatea
In urma mai multor cercetari realizate de Organizatia non- guvernamentala Greenpeace pe hainele sport de firma, reiese faptul ca hainele sport care apartin brand-urilor celebre  contin substante chimice toxice care pot impiedica dezvoltarea sexuala si pot duce la dezvoltarea precoce a femeilor, ne informeaza China Daily.

Membrii acestei organizatii non-guvernamentale au testat 78 de articole vestimentare si de incaltaminte din 18 ţări, produse de 15 brand-uri diferite. In urma testelor s-a descoperit faptul ca doua treimi dintre ele sunt contaminate cu etoxilati de nonilfenol. Aceasta substanta se transforma in nonilfenol, care intervine in dezvoltarea sexuala prin stimularea secretării de estrogen.

Cercetările medicale au arătat că o cantitate de nonilfenol mai mare apare in corpurile fetelor care sunt dezvoltate mai mult fată de cele de aceeasi varsta”, a declarat Li Yifang, unul dintre reprezentantii organizatiei Greenpeace.

Pe lângă faptul ca acestea ataca sanatatea oamenilor, respectivele substante chimice reprezinta, de asemenea, o otrava puternica si pentru fauna şi flora marina. “Chimicalele sunt toxice pentru animalele si plantele marine si, chiar în doze mici, pot să le cauzeze moartea”, a mai adăugat Li Yifang.

Pentru a afla lista brand-urilor cu renume care ne pun sanatatea in pericol o puteti vizualiza pe www.gandul.info

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.